02.05.2017

„Изкуството обича търпеливите и добре осмислени проекти“ – Алекс Жекова пред EVS Translations

Алекс Жекова беше безспорен фаворит и любимка на публиката в Misuc Idol 3 не само заради своя уникален и специфичен кадифен тембър, но и заради непринуденото си поведение и лъчезарно излъчване. Срещаме се с нея, за да разберем как се развива кариерата ѝ няколко години след участието ѝ в шоуто, какви проекти ѝ предстоят, а и за да ѝ зададем някои по-нетрадиционни въпроси.

Алекс Жекова
Алекс Жекова

Здравей Алекс, благодаря ти, че прие поканата ни!

Къде е Алекс Жекова днес? Какво успя и не успя да постигнеш през изминалите години?
Както винаги се занимавам с доста неща едновременно. Не съм от хората, които обичат да стоят на едно място и затова непрекъснато си измислям различни приключения. Смятам, че хората трябва да опитат от всичко, за да се развиват. За съжаление музиката е малко на заден план, имайки предвид горе написаното, но това не означава, че съм спряла да се занимавам. Просто обмислям следващия си проект.

Какви предизвикателства те очакват в най-скоро време и подготвяш ли нов хит за своите фенове?
Предизвикателства винаги има в живота ми. От всякакво естество. Не ми се иска да говоря предварително, но имам идея за песен, която се надявам съвсем скоро да излезе на бял свят. Не си определям срок, защото изкуството обича търпеливите и добре осмислени проекти.

Какви цели преследваш сега – има ли нещо за което си изключително мотивирана?
Основната градивна единица на нашето поколение е да създадем семейство. Основната ми мотивация е тази. Всичко друго се случва ако и когато трябва. Не си давам зор за нищо, но годинките не спират. 🙂

Тъй като предстои да бъдеш наш гост изпълнител, ще те попитам един малко по-нетрадиционен въпрос: кое е най-доброто лекарство за теб? Когато си тъжна или ти е скучно как се “лекуваш”?
Музиката винаги е била най-добрия ми приятел. Винаги и непрестанно до мен. Виждала е много хубави и много страшни неща и въпреки това не ме е оставила никога. Разбира се не мога да се оплача и от приятелите и близките си, които са ми давали сила във всички слаби моменти. Родена съм много силна и като цяло трудно нещо може да ме събори, но е нужно да имаш и подкрепа. Понякога и най-силните хора имат нужда от малко тласък, за да се изправят.

А какво предпочиташ – традиционните методи и хомеопатията или изцяло се доверяваш на фармацевтиката?
Винаги съм зачитала традиционните методи. Като певица основното и най-ефективно възстановяване е с „бабини” рецепти. Билките са толкова естествено и велико нещо, което лекува толкова много неща, стига да се знае коя за какво е. Разбира се се случва и да опра до лекарствата. За съжаление често се случва да ми се наложи да се излекувам за два дни, а  на билките им трябва натрупване. Хомеопатията също е много ефективна при паднал глас, така че и до нея опирам.

Какво мислиш за песничката “Зеленчуци, който не яде”? Обичаше ли зеленчуци като малка?
Винаги съм обичала зеленчуците. За съжаление българската и качествена продукция заминава за чужбина, а по нашите пазари зеленчуците са доста изкуствени. Гледам да си взимам от ферми и баби, защото са възможно най-чисти.

Какво още би добавила към поговорката “Който пее, зло не мисли!”
Който пее, ще успее!

Булмедика/Булдентал 2017
Булмедика/Булдентал 2017

Заредете деня си с усмивки, като си пуснете парчето на Алекс The other side of the Moon. А ако искате да я чуете на живо, заповядайте на 18 май от 14:00 до 14:30 часа на щанд B 8 в изложбена зала 1 на изложението БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ в Интер Експо Център. Алекс ще бъде гост изпълнител на щанда на EVS Translations и ще ни подари много позитивни емоции, които да дадат добър старт на успешното ни сътрудничество!
Очакваме Ви!