08.12.2015

Спешен аудио-визуален проект за превод доказва, че за EVS Translations няма невъзможни неща

Почти всички доставчици на езикови услуги могат да предоставят краткосрочни решения за обикновените преводи с конкретна цел. Когато се търси по-високо качество, по-големи обеми или по-сложни проекти или когато работата ще е регулярна, изборът на доставчици на езикови услуги се стеснява. За тези видове проекти е важно да се обмисли дали доставчикът на езикови услуги разполага с правилните ресурси и процеси, за да отговори на изискванията на Вашия проект.

Наскоро EVS Translations имаше възможността да работи върху многоезиков аудио-визуален проект за превод за фирма от Fortune 500 и демонстрира видовете решения, които може да предложи на бизнеса. Клиентът предостави на EVS Translations 21 видеоклипа, които се нуждаеха от превод на английски от 7 езика, т. е. това беше многоетапен проект, който включваше: транскрибиране, кодиране на времето, превод и субтитриране. На пръв поглед вероятно не изглежда сложно, но трябва да вземете предвид, че става въпрос за 10 GB данни, които трябва да се разпратят на 21 преводачи, а крайният срок е до края на следващия работен ден – това е проект, който би довел някои доставчици на езикови услуги до нервна криза.

Поддръжка в различни часови зони

Наличието на доставчици на езикови услуги в различните часови зони е особено благоприятно за проекти с големи обеми и кратки срокове за изпълнение. Конкретно за този проект EVS Translations имаше възможност да предложи на клиента достъп до нейните екипи от вътрешни преводачи, проектни мениджъри и технически служители, базирани в нашите офиси в Европа и САЩ. Времевото преимущество, осигурено от различните часови зони, както и координацията между екипите, които вече бяха готови за работа (тоест екипите от вътрешни служители), означаваше, че работата по проекта ще продължи почти без прекъсване, за да се гарантира успешен завършек.

Цялостна услуга

Представянето на посланието на Вашата фирма по еднакъв начин във всички проекти и на всички езици изисква подходящо управление, а използването на множество доставчици може да усложни значително задачата. Намирането на доставчик, който може да Ви предложи цялостно решение, спестява време, рентабилно е и повишава качеството на окончателното съдържание. EVS Translations разполага със специализиран екип от IT и дизайнери, които работят по проектите преди и след процеса на превод. В случая със скорошния аудио-визуален проект нашите технолози получиха видеоклиповете за превод, разпратиха ги на екипите ни по света, извършиха кодиране на времето и субтитриране и предоставиха окончателните файлове в предпочитания от клиента формат. И тъй като тези експерти са базирани на място в офисите ни, координацията по отношение на работата по превода и от техническа гледна точка беше бърза и лесна.

За мен като IT мениджър и експерт по субтитрите беше страхотно да се включа в този проект. Определянето на критичния път и предвиждането на възможните проблеми беше крайно необходимо, тъй като нямаше време за грешки. Разделихме всеки видеоклип на лесни за обработка части и приложихме нашия стандартен процес за всяка част. Файловете бяха изпратени за кодиране на времето в Обединеното кралство, а впоследствие към края на работния ден се обърнахме към колегите в Америка, които ни помогнаха с подготовката на други неща за следващата сутрин. Когато даден файл биваше доставен, аз имах възможността да го проверя и да го одобря, а след това цялото съдържание беше обединено във финална версия за клиента. Клиентът смяташе, че е поискал невъзможното и поради това беше доволен от успешното завършване на проекта.

  • Дейвид Томас, EVS Translations Обединеното кралство

EVS Translations разполага с офиси в Европа и САЩ, като всеки от тях разполага със собствени екипи от вътрешни преводачи, проектни мениджъри и IT за подпомагане на работата в 5 часови зони. За редовните клиенти EVS Translations може да координира заетостта на международните ни екипи от вътрешни служители , за да се гарантира, че същите експерти ще работят и върху следващия проект на клиента и че работата ще започне веднага.

За да обсъдим по какъв начин EVS Translations може да предостави многоезикови решения за Вашите аудио-визуални материали, уеб сайтове или печатни материали, обадете се още днес на Вашия локален екип на EVS Translations.