07.12.2017

Автомобилната индустрия в ЕС

Автомобилната индустрия в ЕС - EVS Translations
Автомобилната индустрия в ЕС – EVS Translations

Като вземем предвид факта, че 20% от всички автомобили по света са произведени в Европейския съюз и почти 6% от работната ръка в ЕС е наета в автомобилния сектор, европейската автомобилна индустрия е силен световен играч, който носи 90 млрд. евро търговски излишък и оборот, който съставлява 6,8% от БВП на ЕС.

Въпреки че за тази година производството на автомобили в ЕС е намаляло с 0,6%, Европейският съюз остава най-големият производител, като Китай заема второто място. Освен това Съюзът е начело със своите екологично чисти, ефективни, висококачествени моторни превозни средства, произведени в приблизително 290 монтажни цеха и производствени завода в 26 държави в цяла Европа.

През септември най-важното автомобилно търговско изложение в света – Международното автомобилно изложение във Франкфурт, показа бъдещето на мобилността, а през октомври повечето от изложителите и иновациите можеха да се видят на изложението Автомобилен салон София. Двете изложения изтъкнаха промените, които в най-голяма степен определят автомобилната индустрия на бъдещето – от интелигентни системи за шофиране и интелигентно разпознаване на образи през нови услуги за мобилност до електрически автомобили.

Организаторите показаха най-добрите автомобили, технологии и услуги, които понастоящем предлага автомобилната индустрия, и надникнаха в бъдещето, където през следващите 5 години се очаква автомобилната индустрия да се промени повече, отколкото през последните 30 години.

Четвъртата индустриална революция ще стане свидетел на технологии като интернет на нещата, изкуствен интелект, добавена реалност, големи информационни масиви, когнитивни изчисления, машинно обучение и дори блокова верига, с което ще се улесни цифровата трансформация на автомобилната индустрия и автоматизираното производство на интелигентни превозни средства и услуги за интелигентна мобилност.

Индустрия 4.0 ще принуди производителите на оригинално оборудване да преминат към нови бизнес модели (по-специално към консолидации с технологични гиганти, малки стартиращи предприятия и доставчици на споделени услуги) и да персонализират и задават предпочитания според конкретния потребител в основата на всички техни процеси.

Ще възникнат допълнителни предизвикателства вследствие на множество регулаторни въпроси (норми за емисии, политики за корпоративна устойчивост и отчитане, разпоредби за безопасност, самостоятелно шофиране и помощ при управление и др.), защита на данните и вътрешно и външно съответствие.

И тъй като автомобилната индустрия в ЕС като най-голям частен инвеститор в областта на научноизследователската и развойна дейност в Европа не може да бъде хваната неподготвена, когато става въпрос за иновации и дигитализация, производителите на автомобили в Европа са подложени на натиск от несигурността по отношение на инвестициите, рентабилността и световната конкуренция и нуждата от привеждане на процесите в съответствие, така че да заявят позициите си в променящите се модели на производство и предпочитания на потребителите.

Като пазарен лидер по отношение на решенията за превод за доставчици и производители на автомобили от най-високо ниво, EVS Translations имаше свои представители както на Международното автомобилно изложение във Франкфурт, така и на Автомобилен салон София, които обсъдиха бъдещите изисквания на своите международни клиенти от автомобилната индустрия, така че компанията да оптимизира по-добре автоматизираните си работни процеси и да отговори на техните нужди в бъдеще.