12.09.2017

Бъдещето на индустрията за бързооборотни стоки

Бъдещето на индустрията за бързооборотни стоки
Бъдещето на индустрията за бързооборотни стоки – EVS Translations

Интернет промени почти всеки аспект от нашия живот – от това как получаваме новини и информация и как се свързваме с приятелите си до това как банкираме средствата си, пазаруваме и дори как се забавляваме. В началото пазаруването онлайн приличаше на разновидност на пазаруването от каталог, изпратен по пощата – откривате магазин, разглеждате стоките, избирате цвят и размер и правите поръчка, но все още имаше някои стоки като хранителните продукти, козметиката, храната за животни, почистващите материали (влизащи под общото название бързооборотни стоки), които се смятаха за твърде нетрайни, за да се продават онлайн. И все пак този мит бива опровергаван скорострелно. Както онлайн, така и традиционният бизнес разширяват присъствието си в интернет, за да посрещнат нуждите на клиентите, които не искат да губят време в бутане на количката в магазина, а електронната търговия в момента е най-бързо развиващият се канал за бързооборотни стоки и отдавна надминава растежа на индустрията като цяло.

Като започнем с компаниите, които предлагат по-здравословни храни като FreshDisrect и Peapod, и разширим спектъра до други, най-вече Amazon.com, онлайн услугите са двигателите на промяната вече повече от десетилетие. Според проучване от 2016 г. почти 25% от глобалните участници в анкетата вече поръчват хранителни продукти онлайн, а повече от половината (55%) биха искали да се възползват от тази услуга в бъдеще. Всъщност, като се адаптира моделът на хранителния магазин към управлението на веригата на доставки на онлайн магазин, която използва целево складиране и дистрибуция, тези компании могат да предложат ефективно пазаруване, което бива доставяно до вашата врата с удобството на поръчка на чифт обувки от любимия ви онлайн търговец.

От друга страна, докато много от развиващите традиционен бизнес компании не могат по магически начин да се трансформират в онлайн търговци, те няма просто така да отстъпят своя дял от пазара. И макар че пазарът на електронната търговия съвсем не е благоразположен към новодошлите, компании като Walmart (верига супермаркети), Tesco и Safeway вече инвестират в нови технологии, което позволява едновременно по-малко стресиращо и спестяващо време преживяване както в самия магазин, така и ако се възползвате от възможността да пропуснете ходенето до магазина и да получите поръчката си в момента, в който паркирате пред дома си. Макар че едва 12% от анкетираните са се възползвали от този вид услуга, почти 57% биха искали да опитат тази опция в бъдеще. Все пак, макар и традиционни по същността си, повечето от тези действия са продиктувани от интернета, който може да бъде използван, за да се направи поръчка или предложение, базирано на предишни покупки, или за да се записват покупки и да се създаде начин на плащане, който ще елиминира необходимостта да се чака на опашка пред каса.

Любопитно е, че все по-често ставаме свидетели на основаването на хибридни компании, които могат да предложат както удобството на реални магазини, така и само онлайн присъствие – благодарение на придобиването на Jet.com от Walmar и на Whole Foods от Amazon, което води до над 40% намаление на цените в първия ден на сделката (28 август 2017 г.). Тъй като повече от половината анкетирани биха искали да пробват и онлайн, и традиционните услуги, за да закупят ежедневни нетрайни стоки, пазарът все още изглежда непостоянен; и все пак, благодарение на възможността за избор, иновациите и динамиката на интернет, истинският победител си остава потребителят.

И тъй като се предвижда онлайн продажбите на бързооборотни стоки да ударят 130 милиона щатски долара в световен мащаб до 2025 г., инвестирането в стратегии за електронна търговия се превръща в приоритет за марки и разпространители, които искат да достигнат максимума в потенциалното си развитие.

Езиковите решения на EVS Translations за международни доставчици и разпространители на бързооборотни стоки помагат за монетаризирането на бранда чрез подготовката, прилагането и оптимизирането на многоезикови и многонационални стратегии. EVS Translations предоставя на своите клиенти пълен пакет езикови услуги по локализация за електронна търговия – от преводи на уеб сайтове и маркетингови проучвания, през SEO и SEM услуги и имейл маркетинг, до услуги с добавена стойност като откриване на съдържание и правна и финансова помощ.

Научете повече за услугите, които предоставяме!