23.03.2017

EVS Translations е новият член на Qualitätssprachendienste Deutschlands e.V.

Qualitätssprachendienste Deutschlands e.V.
EVS Translations е новият член на Qualitätssprachendienste Deutschlands e.V.

От 1 февруари 2017 г. асоциацията Qualitätssprachendienste Deutschlands (QSD) има още един член – EVS Translations вече е част от мрежата, която представлява интересите на средноголемите преводачески компании в рамките на Европейския съюз на асоциациите на преводаческите компании – накратко EUATC.

QSD e.V. е място за срещи на всички преводачески компании, които биха желали да допринесат за професионализирането на преводаческата индустрия.

Същевременно асоциацията, основана през 1998 г., също така подпомага новото поколение устни и писмени преводачи, както и комуникацията между всички участници в преводаческия процес.

EUATC – European Union of Associations of Translation Companies
EUATC – European Union of Associations of Translation Companies

За компании, които се нуждаят от преводи, асоциацията служи като помощен орган за взимане на решение при избора на доставчик на преводачески услуги – тя отделя зърното от плявата, тъй като доставчиците на преводачески услуги могат да станат членове само при условие че могат да демонстрират сертифицирани системи за осигуряване на качеството съгласно DIN ISO 9001 или DIN ISO 17100 или в съответствие с насоките QSD.

Освен това асоциацията подпомага преводаческите компании при приемането на такива мерки.

В ерата на машинните преводи и цифровото споделяне на информация консултацията за избор на реномиран доставчик на езикови услуги е по-търсена от всякога.

Освен характеристиките за качество QSD нашата безплатна Бяла книга „Какво означава качеството в преводите?“ акцентира върху това, което трябва да се търси при избора на преводаческа фирма.

На 20 и 21 април 2017 г. в Берлин ще се проведе 12-та годишна конференция на Европейския съюз на асоциациите на преводаческите компании, T-АКТУАЛИЗАЦИЯ във връзка с управлението и продажбите.

В програмата са включени майсторски класове и презентации от най-висока класа на теми като SEO, агенции с преводачи на свободна практика срещу агенции с вътрешни преводачи, бъдещето на CAT инструментите, локализация, кибер атаки, както и стратегии за продажби.

Едуард Вик – главен изпълнителен директор на EVS Translations – също ще вземе участие в събитието и очаква с нетърпение да се срещне с представители на преводачески компании от цяла Европа.

Повече информация за QSD e.V. и целите на EUATC можете да намерите на адрес http://www.qsd.de/en/euatc/.