06.02.2018

Защита на чувствителни данни при превод

Защита на чувствителни данни при превод - EVS Translations
Защита на чувствителни данни при превод – EVS Translations

Чувствителната корпоративна информация е изпращана за превеждана от един език на друг с невиждани досега скорост и обем. Паралелно с това, преводаческата индустрия никога не е била до такава степен децентрализирана. И докато концепцията за децентрализация, особено в контекста на блокчейн, има потенциала да промени начина, по който правим бизнес, и значително да подобри интегрирането на данни и тяхната сигурност, това съвсем не се отнася за децентрализираните процеси в преводаческата индустрия.

Представете си мрежа от преводачи на свободна практика, разпръснати из различни точки на света и работещи според различни регулации и с различен капацитет по отношение на сигурността на данните, като използват интернет и облачно базирани решения, за да обработят вашата чувствителна информация, и дори копират части от нея в машинни решения за превод, които я правят видима за всички. През септември 2017 г. значително количество чувствителна информация на норвежката държавна петролна компания Statoil можеше да бъде открита онлайн от всеки, който си направи труда да я потърси, като голяма част от изтичането на тези данни се дължеше на въвеждането им във водеща облачно базирана услуга за машинен превод, чрез която преводите са изпратени към общността, за да се подобри качеството им, в резултат на което са индексирани от големите търсачки.

А сега вземете предвид факта, че да съхранявате данните си в облак, е равнозначно на това да ги съхранявате на нечий компютър, както и това, че загубата на индустриална информация и интелектуална собственост заради кибершпионаж все още е определяна като най-голямото прехвърляне на активи в историята на САЩ, а почти 1/3 от германските компании съобщават за случаи на индустриален шпионаж, от които тези, свързани с онлайн изтичане на данни, са нанесли най-големи финансови щети.

Във времена, когато икономическият шпионаж се предлага като услуга, общите концепции за сигурност като криптиране, TLS (криптиран протокол за комуникация в мрежа) и две нива на идентификация са само основни, обикновени мерки срещу пробиви в корпоративните данни. Един калкулатор, създаден от IBM Security, може да ви помогне да проучите цената на евентуален пробив във вашите данни: https://databreachcalculator.mybluemix.net/, но от вашата организация зависи да не попаднете в капана на липсата на контрол или неразбирането за това къде се съхраняват вашите чувствителни данни.

Избирайки EVS Translations за предпочитан доставчик на решения от един източник за всичките ви езикови изисквания, ще съхранявате вашите данни в непробиваема банка. И то в буквален смисъл, защото след като получи сертификата DIN ISO 17100 за преводачески услуги, EVS Translations съхранява всички данни във външен компютърен център с гарантирани нива на услугата 24/7/365, с пълен видео мониторинг и въоръжена охрана, три нива на идентификация, изцяло сертифициран по стандартите ISO 27001 и CAT III+ (99,982 % ефективност) и клас на ефективност 3 в съответствие с EN 50600, и последно, но не по важност, съгласно германските закони и строги разпоредби за сигурност. Поверявайки вашите корпоративни данни на EVS Translations, гарантирате, че те ще бъдат надеждно криптирани както при прехвърлянето, така и при обработката им.

И още повече, EVS Translations предоставя на своите клиенти сигурен трансфер на данни чрез собствен сървър за имейл комуникация, като предлага и индивидуални опции за криптиране както за подателите, така и за получателите – плюс защитено прехвърляне на неограничено количество данни чрез TLS и достъп за клиентите до сървъра за трансфер чрез удобен за потребителя интерфейс.

А за клиентите, които предпочитат да използват собствени защитени имейл портали и VPN, защитеното влизане на служителите на EVS е подсигурено чрез две нива на идентификация – потребителско име/парола + генерирани кодове, които се предават чрез символи или СМС, а сигурният трансфер на данни – с криптирани VPN сървъри.

Достъпът до данните на клиента е ограничен до определен брой експерти, предварително съгласуван с клиента, а всички влизания в системата и процеси са строго документирани и архивирани. При липса на условия за контакт достъпът е ограничен само до мениджърите за клиента и проекта, които са отговорни за конкретния езиков проект.

EVS Translations гарантира, че всички ваши данни са защитени – от подаването на запитване до предаването на обработения вече проект. Всички данни за клиента са със строг контрол на достъп, на защитени ERM платформи и платформи за проектен мениджмънт, което гарантира безпроблемно съхранение на данни, както и пълно възстановяване при евентуален срив. Всички практически дейности по проектите се извършват на защитени локални сървъри. Достъпът до чувствителна информация е позволен единствено на хора, на които е необходима, и е невъзможен извън тази защитена мрежа. Всеки от международните офиси в Европа и Северна Америка има щатен ИТ екип, който следи и управлява мерките за сигурност и подпомага клиентите с индивидуализирани решения за сигурност на данните.