08.08.2017

Данъчни преводи – точност и поверителност

Данъчни преводи – точност и поверителност
Данъчни преводи – точност и поверителност – EVS Translations

Грешките в данъчните преводи са като неподходящ подарък: те могат да донесат на компанията Ви санкции, дългове и одити в допълнение към коригирането на първоначалното несъответствие. Като оставим настрана качеството на превода и имайки предвид, че живеем в ера, в която кражбата на данни и изтичането на информация са почти ежедневие, сигурността и поверителността при използването на данни са от изключително значение.

Въпросът, който всяка компания трябва да си зададе, е: когато става въпрос за данъчни преводи, какво прави Вашият езиков доставчик, за да помогне на бизнеса Ви?

От общо около 1000 езика, които днешните изследвания оценяват като важни за глобалната икономика, Google Translate покрива около 100, което означава, че дори и Вашият език да може да бъде преведен, все пак ще остане въпросът за точността на превода. Отличителните черти на лошия превод са липсата на контекст, машинния превод, а неефективните преводачи, дори и да преведат една дума буквално, това в никакъв случай не означава, че в светлината на представяната информация тя е правилно разбрана, което от своя страна може да доведе до скъпо струващи забавяния и погрешно комуникиране. Ако ценна информация е пропусната заради слаб данъчен превод, това води до финансови загуби. Разбира се, правните аспекти трябва също да се взимат предвид сериозно. В зависимост от държавата се прилагат различни закони, засягащи данъците и финансовите операции, а преводачите трябва да са запознати с тях. Научете повече тук: Защо данъчните преводи трябва да бъдат извършвани само от експерти.

Данните са по-важни от всякога, а ефективният контрол на потока и сигурността на данните е ключов. Независимо колко е защитена чувствителната финансова информация на Вашата компания, която е на Вашите сървъри, предоставянето й на външна компания, дори само за превод, може да бъде рисковано. Ако става въпрос за машинен превод, компанията трябва да има предвид сигурността на софтуера за превод на езиковия доставчик и неговите практики за изтриване на данните. Когато търсите компании, които работят с преводачи, въпросът е как конкретните преводачи са обучени да боравят с чувствителна информация.

Надяваме се, че това Ви е дало основателни причини да бъдете по-взискателни към езиковите доставчиците на данъчни преводи и към това как боравят с Вашата информация, но дори темата да Ви тревожи, няма нужда да се паникьосвате. Когато имате нужда от точни преводи, потърсете компания, която разполага с добре обучени, акредитирани преводачи, които имат експертен опит с данъчните преводи, който може да бъде проследен. За да управлявате поверителността на Вашата данъчна/финансова информация, потърсете езиков доставчик, който ще Ви предостави споразумение за конфиденциалност и който отделя време за обучение на служителите си за боравене с чувствителна информация.

Например EVS Translations прави една крачка напред към сигурността, като предоставя персонализирани системи за доставка и сигурни процеси, подкрепени от сертифициран, високопроизводителен компютърен център в Германия, в допълнение към подписването на Декларация за конфиденциалност с всички свои клиенти и служители.

Международната преводаческа компания, която има повече от 25 години опит, е организирана така, че да предоставя превод на сложни, обемни данъчни преводи на множество езици, а всички вътрешни екипи от преводачи и редактори за данъчни преводи, които работят в офиси из цяла Европа и в САЩ, са запознати с всички приложими насоки за данъчни доклади и документация и работят с бази данни, специално създадени с помощта на последните списъци с данъчна терминология.