10.05.2016

Лазери, 3D принтери и нанотехнологии: бъдещето на денталната медицина?

бъдещето на денталната медицина
Лазери, 3D принтери и нанотехнологии: бъдещето на денталната медицина? – EVS Translations

Не съм чувала някой да казва „Обичам да ходя на зъболекар!“. Първо, защото със сигурност ще се охарчи и второ – изживяването не е приятно. За щастие, обаче, технологиите се развиват с неподозирано бързи темпове, а последните иновации в денталната медицина обещават да редуцират неприятните усещания на пациентите до минимум, без това да се отразява драстично на цената. Какви са прогнозите за бъдещите умни машини в сферата и какво можем да очакваме от тях?

Дентални лазери: Преди години еуфорията около денталните лазери бързо угасна, тъй като те не оправдаха очакванията, с които бяха натоварени. Сега, обаче, се завръщат на пазара подобрени и на по-ниска цена. Това, което ще предложат е по-кратък престой на зъболекарския стол и не чак толкова неприятно преживяване за пациента. Можете да забравите за изчакването на действието на упойката и още по-хубаво – за ужасния звук и вибрациите на старите инструменти. И да спрете да отлагате посещението при зъболекаря.

Софтуер за дентални импланти: За момента имплантите не са достъпни за повечето потенциални пациенти – изискват много време, средства и процедури. Според някои изследвания, обаче, софтуерът за дентални импланти може би е решението. Той ще ускори процеса на изработка и всъщност, лечението ще ви коства само две посещения при зъболекаря!

Материали от ново поколение: Материали, които помагат на зъбите да се лекуват сами, да възстановяват емайла си и да унищожават бактериите? Трайни, супер реалистични пломби, антибактериални лепила и квантови пластинки, които засичат рак? Да, така звучи бъдещето на денталната медицина, а наноматериалите постепенно ще бъдат въведени на пазара – учените упорито изследват възможностите за тяхното приложение.

CAD или Системи за компютърно проектиране: Външният вид на имплантите е не по-малко важен от тяхната функционалност. С помощта на програмите за компютърно проектиране, естествената форма на зъбите ще бъде по-лесно постижима и те ще пасват идеално в усмивката на пациентите и ще изглеждат като съвсем истински.

3D принтери: Една от най-невероятните машинки, която изглежда ще има решаващо значение в бъдещето на денталната медицина. Макар, че ще изминат няколко години преди 3D принтерът да достигне до зъболекарските клиники и да получи всички необходими разрешения, все пак в момента се случват някои успешни и наистина невероятни експерименти!

В каквато и посока да се развиват технологиите, за завладяването на нови пазари или дори само за приличната употреба на чудесата на техниката, производители, вносители и потребители ще имат нужда от професионалисти в медицинските преводи, които да се справят с темпото на развитие, без да губят адекватност по отношение на специфичния език и увеличаващия се обем термини.

EVS Translations със сигурност е един от тези професионалисти. Заповядайте да се уверите сами, като се запознаете с екипа от преводачи за медицински превод от английски и немски на щанд В15, в изложбена зала 1 на тазгодишното издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. То ще се проведе от 17 до 19 май в Инфо Експо Център.

Всъщност, това е и двоен празник – изложението празнува своето 50 юбилейно издание, а EVS Translations – 25 години опит в професионалните медицински и фармацевтични преводи!

Може би на изложението ще видим и някое от чудесата на техниката, които ще направят посещението при зъболекаря една идея по-приятно, а може би дори желано?

Очакваме ви!