13.07.2017

EVS Translations преминава към електронно издаване на фактури

EVS Translations преминава към електронно издаване на фактури
EVS Translations преминава към електронно издаване на фактури

Издаването на фактури представлява административна услуга – а тя коства време и пари. За да може ние, като компания оперираща в международен мащаб, както и нашите клиенти, да използваме част от тези ресурси в бъдеще за други задачи, на 1 юли 2017 г. EVS Translations въведе издаването на електронни фактури във формат PDF в офисите си в Германия.

Преди въвеждането първо искахме да установим дали електронното издаване на фактури изобщо има смисъл за EVS Translations и за нашите клиенти – и да, то има смисъл! Тъй като:

Ще отпадне досадното сканиране и копиране – фактурата може просто да бъде препратена към компетентния отдел или служба, отговарящи за разходите.

Архивиране, което пести място – при електронно архивиране е необходимо много по-малко физическо пространство за съхранение, по този начин може да се пести офисното пространство, съответно да се използва по-ефективно.

Защита на данните – електронните фактури съответстват на Директива на ЕС 2010/45/ЕС от 1 юли 2011 г. с изменение на параграф 14 от Германския закон за ДДС. Съгласно нея по този начин се гарантират сигурността на произхода, ненарушеното съдържание и четимостта на фактурите. EVS Translations гарантира тези качества чрез „квалифициран електронен подпис“, с удостоверение за квалифициран електронен подпис, GlobalSign’s PDF Signing Certificates, което се намира в одобрения списък Adobe Approved Trust List (AATL).

Вече няма разходи във връзка със Закона за ДДС – хартиените и електронните фактури се третират по един и същи начин съгласно Закона за опростяване на облагането с данъци от 2011 г: електронните фактури вече също дават право за авансово приспадане на ДДС.

Спомагаме за опазването на околната среда – дали ще бъде обикновена или рециклирана хартия, фактурите изхабяват ценни ресурси и причиняват ненужни хартиени отпадъци. Електронната фактура спестява хартия и намалява отделянето на въглероден двуокис при транспорта и логистиката.

За да може да се доставят електронни фактури, е необходимо съгласието на получателя на фактурата. Станете и Вие част от тази инициатива и се информирайте активно от Вашите доставчици и клиенти относно възможността за електронно издаване на фактура. По този начин ще спестите време и разходи и ще намалите отрицателното въздействие върху околната среда.

Госпожа Румяна Балева ще отговори с удоволствие на Вашите въпроси във връзка с електронното издаване на фактура на телефон 02 980 52 54. Във връзка с въпроси относно Вашата индивидуална необходимост от преводачески услуги можете да се обърнете към нашия консултантски екип на телефон 02 980 56 68 или имейл salesbg@evs-translations.com. Ще се радваме да Ви бъдем полезни!