17.09.2010

Езикът и бизнесът днес и бъдещите решения

IALB
Едуард Вик ще направи презентация на конференцията „Езикът и бизнесът днес и бъдещите решения“, организирана от Международната асоциация на езиците и бизнеса (IALB) и международната мрежа Tradulex, в Лисабон, Португалия, на 1 октомври 2010 г

Едуард Вик ще направи презентация на конференцията „Езикът и бизнесът днес и бъдещите решения“, организирана от Международната асоциация на езиците и бизнеса (IALB) и международната мрежа Tradulex, в Лисабон, Португалия, на 1 октомври 2010 г.

Той ще говори за английския език като водещ международен език на бизнеса. Водещи световни корпорации изготвят отчетите си основно на английски, а понякога и на друг език. Растящата глобализация маргинализира останалите езици. Развлекателната индустрия, интернет, фармацевтични компании, литература, въздушен транспорт – списъкът е дълъг. В почти всички държави основна езикова комбинация за преводи е английски–местен език и обратно.

Едуард Вик, управителен директор на EVS Translations, водеща фирма в областта на финансовите преводи, ще говори за това как английският език постепенно се налага като единственият език в света на финансите и икономиката.