08.05.2012

Необходимостта от преводи в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията

Необходимостта от преводи в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията
Необходимостта от преводи в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията

Антитръстовото законодателство и законодателството в защита на конкуренцията представляват жизненоважен компонент от свободната пазарна икономика.

Прилагането на разпоредбите на антитръстовото законодателство помага на фирмите, като ги защитава от нелоялна конкуренция и им позволява да отстояват своите права и да градят позиции на пазара.

От гледна точка на потребителите антитръстовото законодателство и законодателството в защита на конкуренцията осигуряват разнообразие, качество и справедливи цени на стоките и услугите, като в същото време насърчават и нововъведенията.

Професионалните юридически писмени и устни преводи играят изключително важна роля в антитръстовото законодателство и законодателството в защита на конкуренцията.

Устните и писмени преводи в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията са необходими на търговските дружества и на юридическите фирми, извършващи дейност в определен регион или държава, за да могат те да разбират и да тълкуват коректно действащата на местно ниво нормативна рамка и практики в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията. Това им позволява да спазват своите задължения и да избягват санкциите, както и да гарантират конкурентно поведение.

Професионалните писмени и устни преводи в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията могат да помогнат за:

  • Установяване на свободна конкуренция, като осигуряват на различните конкуренти на даден пазар коректни преводачески услуги, които им помагат да разберат по-добре действащото законодателство.
  • Подобряване на комуникационния обмен между конкурентите с помощта на писмени и устни преводи.
  • Защита на пазара от монопол. Коректните писмени и устни преводи на антитръстовото законодателство и законодателството в защита на конкуренцията подпомагат лоялните практики между дружествата.
  • Помагат за създаване на ефективна система за съдебно преследване за дружества, които не разбират или не прилагат регламентите на антитръстовото законодателство.
  • Помагат на компании, чийто бизнес е пострадал от нелоялна конкуренция. Писмените и устните преводи помагат на компаниите в техния процес на финансов и правен анализ (due diligence), за да могат те по-добре да разберат дали са били жертва на нелоялна конкуренция и да намерят правилните правни мерки за защита.
  • Налагат продуктово разнообразие и иновации и спомагат за отваряне на нови работни места на пазара/региона, като подпомагат международните фирми да тълкуват правилно и да спазват практиките в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията.

Международното антитръстово законодателство изисква висококачествени услуги в сферата на писмените и устните преводи, които ефективно да подпомагат документацията при съдебни дела, които се гледат в цял свят. Един международен антитръстов съдебен процес може да включва различни практики, аргументи, преразглеждания и депозиране на документация. Възможно е също така такива дела да са подвластни на много юрисдикции, което означава, че е от ключово значение да получим качествени писмени и устни чуждоезикови преводи за всяка от тези юрисдикции.

EVS Translations предлага преводи в областта на антитръстовото законодателство/конкуренцията, които съблюдават международните изисквания за всеки един език.

Ако имате нужда от юридически преводи или необходимост от преводи за корпоративно право, административно право, публично право, конкурентно право, патентно право, осигурително право, трудово право, документи необходими за съдебни спорове и съдебни дела, искове, договори, лицензи, патенти, арбитражни решения, превод на пълномощно, нотариални заверки, документи за недвижими имоти и данъчно облагане, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес, относно юридически превод, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.