13.04.2017

Преглед на изминалите дни: GALA Conference 2017 в Амстердам (от 26 до 29 март)

GALA Conference 2017 Amsterdam
GALA 2017 Amsterdam, снимка: Robert Tjalondo

Миналата сряда завърши годишната конференция на международния браншов съюз на езиковата индустрия (GALA). След като участието на EVS Translations през миналата година в Ню Йорк премина изключително добре, компанията участва в събитието и тази година – този път в Амстердам.

През всички три дни имаше oживен трафик на щанда на EVS Translations. Едуард Вик, както и д-р Флориан Швайгер, използваха възможността да се срещнат с доставчици, колеги, конкуренти и заинтересовани потенциални клиенти от преводаческия бранш. Програмата на изложението включваше специфични семинари и работилници за индустрията.

Като компания, ориентирана към бъдещето, EVS Translations отдава голямо значение на това да бъде в крак с най-новите тенденции както от техническа гледна точка по отношение на продукта, който предлага, така и стратегически. Въпреки разнообразните и приобщаващи семинари за бързорастящи и иновативни бизнес области, убийствената конкуренцията в преводаческата индустрия беше видима съвсем ясно. Само компаниите, които се движат в крак с времето и се подготвят за въвеждането на иновации като машинен превод, автоматичен превод и изкуствен интелект, устояват на натиска. Високоспециализираните пазари като правните преводи или превод на уебсайтове, включително и поддръжка на оптимизация за търсачки, са бъдещето, което ни очаква. Само този, който намери ниша може да се установи дългосрочно на силно конкурентния преводачески пазар.

Остава ни да изчакаме и да видим как по-точно ще се развие браншът през идващите години. Едно обаче е ясно: не всички участници в тазгодишната конференция GALA ще бъдат там и през следващата.