14.09.2017

Бъдещето на мобилността

Бъдещето на мобилността - IAA 2017 - EVS Translations
Бъдещето на мобилността – IAA 2017 – EVS Translations

67-то издание на Международното автомобилно изложение (IAA, Internationale Automobile-Ausstelung) ще се проведе от 14-ти до 24-ти септември във Франкфурт на Майн, Германия, за да представи бъдещето на мобилността такова, каквото го виждат близо 1000 регистрирани изложители.

Тази година най-важното автомобилно изложение в света ще се фокусира върху промените, които движат най-силно автомобилната индустрия на бъдещето – от дигитализацията и автоматизацията, през новите мобилни услуги и ограничаването на вредните емисии, до градската и електрическата мобилност.

На тазгодишното издание на IAA последната тема се откроява като една от най-важните теми, ориентирани към бъдещето, и ще събере производители на електрически автомобили, леки превозни средства като електрически велосипеди, скутери и дори мотоциклети с доставчици на автомобили и IT компании, за да демонстрират и обсъдят предстоящи подобрения като увеличаване на изминаваното разстояние с едно зареждане, инфраструктурни и регулаторни въпроси и свързаните с това услуги и дигитализация.

Новият мобилен свят (NMW – The New Mobility World) – допълнителният формат на IAA, който представлява междубраншово В2В събитие, фокусирано върху следните 5 основни теми: свързани с интернет автомобили, автоматизирано шофиране, електронна мобилност, градска мобилност и мобилни услуги – ще събере 250 компании и организации, които работят върху иновации в тези сфери. Големи международни производители на оригинално оборудване и технологични гиганти, както и стартиращи предприятия ще дискутират и поставят основите на бъдещето на мобилността, в което големите обеми данни и разширената реалност ще са ключова водеща сила за бъдещите иновации. Най-иновативните стартиращи предприятия ще се състезават в „NMW Lab17“.

Посетителите ще имат възможност да преживеят бъдещето в голямо открито пространство, където производители на оригинално оборудване и доставчици ще демонстрират своите автоматизирани и дигитализирани програми за шофиране. Автономно шофиране и спиране, интелигентни асистенти за подпомагане на шофирането или презицно разпознаване на изображения – различни нови технологии ще бъдат представени на публиката.

Под лозунга „Бъдеще сега“ IAA 2017 ще покаже как се променя светът на мобилността, позволявайки на изложителите и посетителите да представят и преживеят мобилността на бъдещето днес.

И все пак бъдещето на автомобилния пазар, макар и оптимистично от революционно гледна точка, не е само светло и все още няма ясна перспектива относно това как ще изглежда индустрията след едно десетилетие в резултат на нарастващата автоматизация и навлизащите нови технологии, които идват в едно с по-строги политики за устойчивост, закриване на заводи и неизбежно обединяване с тези, които днес считаме за „малко вероятни партньори“.

Всъщност обединяването е начин да се запазят печалбите. Въпреки това автомобилната индустрия не се е променила особено, а за последните десетилетия новодошлите са малко, така че преминаването към нови бизнес модели няма да бъде толкова плавно, колкото би било желателно. Натискът да се намалят разходите и да се подобри ефективността и услугите ще доведе до консолидация на традиционните автомобилни играчи с технологични гиганти, малки стартиращи предприятия и доставчици на споделени услуги. Докато се предвижда глобалните продажби на автомобили да нарастват, годишните темпове на растеж ще намаляват вследствие на промяна на предпочитанията на потребителите към нови мобилни услуги като споделянето на автомобили и електронното наемане на превозно средство.

Оставяйки настрана многобройните регулаторни проблеми, има достатъчно технологични такива, които могат да възпрепятстват автомобилите на бъдещето, принуждавайки производителите на оригинално оборудване да адаптират процесите си на производство, за да посрещнат новите технологични предизвикателства като пълната автоматизация, софтуерно подсигурена потребителска стойност, неприкосновеност на личните данни и съответствие.

А EVS Translations е тук, за да подкрепи бъдещето на автомобилната индустрия, като осигурява последователност и надеждност при изпълнението на сложни и предизвикателни проекти за преводи в областта на автомобилната индустрия.