06.07.2016

Индонезийският език създава националната идентичност

Индонезийският език създава националната идентичност Модерният индонезийски език води началото си от класическия малайски език, който се е използвал в съдилищата на Малакския султанат. Докато неговият предшественик, старият малайски език, чрез търговията постепенно се превръща в доминантен език в региона, индонезийският, който фактически е североизточна суматренска версия на малайския, получава широкото си разпространение като начин за създаване на национална идентичност.

Официалният индонезийски език е бахаса индонезия, но в Индонезия се говорят над 700 други езика. Изненадващо, като част от колониалните области на Италия, Португалия, Нидерландия, Обединеното кралство и Япония и независимо, че взаимства думи от някои други езици (най-вече от нидерландския език), индонезийският език е един от малкото местни азиатски езици, които не са се появили под влиянието на колониален език.

По ирония на съдбата, когато Индонезия получава своята независимост, модерният индонезийски език никога не е бил логично решение като национален език: наистина е използван в търговията и при пътуване от векове и е служел като средство за пренасянето на християнството и исляма в Индонезия, но той е само местен език за приблизително 5% от населението и е изостанал в развитието си спрямо яванския (~ 45%) и сунданския (15%). Това, което разделя индонезийския език, е фактът, че независимо че е бил първи език за малцина, благодарение на връзките му с търговията и религията почти всички владеят малка част от него. По този начин той има обединяващ ефект върху населението на новата държава.

Да бъдеш регионален език в Източна Азия винаги е било трудно: независимо от всичко винаги ще си по-малък в сравнение с мандарин (Китай) и хинди (Индия). Но за бизнес, който търси нови пазари, малайският индонезийски език, обхващащ Индонезия, Сингапур, Бруней и Малайзия, предлага пазар от над четвърт милиард души.

Ако се интересувате от установяването или разширяването на бизнеса си, за да достигнете до клиенти, които наброяват четвърт милиард и говорят индонезийски език, се консултирайте с EVS Translations, за да разберете за нашите сертифицирани устни и писмени преводи с индонезийски език заедно с дублаж на индонезийски език, както и услуги за локализация на уеб и софтуер.