22.02.2023

EVS Translations – доставчик на езикови услуги от Топ 100 в света – има вече четири ISO сертификата

EVS Translations – доставчик на езикови услуги от Топ 100 в света – има вече четири ISO сертификата

Един нов ISO сертификат и серия от успешно подновени предходни сертификати

Офенбах, Германия

EVS Translations, доставчик на преводи от един източник за всички езикови изисквания и лидер на пазара за първокласни услуги по човешки превод, има удоволствието да съобщи, че наскоро завърши успешна серия от одити и процеси за подновяване на сертификати и вече е един от малкото доставчици на езикови услуги в света с четири ISO сертификата и използваните от компанията процеси са в пълно съответствие със стандартите за сигурност на информацията и данните.

Новият ISO сертификат на компанията я прави и една от малкото световни доставчици на езикови услуги с централен офис в Европа, които притежават сертификат ISO 20771:2020 за правни преводачески услуги. ISO 20771 определя изискванията за преводачи, редактори и коректори, най-добрите практики за превод и процеса на превод в областта на правото, като пряко влияе върху качеството и предоставянето на правни преводачески услуги.

Най-новият ISO сертификат на EVS Translations допълва скорошна серия от успешни одити и подновяване на предходни сертификати:

Десет години след получаване на първия сертификат ISO 9001 компанията за пореден път завърши одита за пресертифициране на Система за управление на качеството от световно признатия сертифициращ орган TÜV SÜD. Сертифицирането гарантира вътрешни процеси и процедури във всички локации по света (Германия, Обединеното кралство, САЩ и България), които позволяват стриктно осигуряване на качеството, отговарят на международните регулаторни изисквания и повишават удовлетвореността на клиентите.

Глобалният работен поток на доставчика на езикови услуги бе проверен отново за съответствие с ISO 17100 и ISO 18587, а изпълнението на всички изисквания за процеса на преводачески услуги и редакция на машинен превод беше препотвърдено. ISO 17100 определя изискванията за всички аспекти на процеса на превод, които пряко влияят върху качеството и предоставянето на преводачески услуги, а ISO 18587 определя изискванията за цялостна последваща човешка редакция на резултата от машинен превод.

Оценката по TISAX – Trusted Information Security Assessment Exchange (Обмен на информация за оценка на сигурността) – за пореден път удостоверява, че EVS Translations структурира своя работен процес така, че да отговаря напълно на стандартите за информационна сигурност в автомобилната индустрия. Като компания от списъка с доставчици, одобрени по TISAX доставчикът на езикови услуги прилага изискванията на стандарта за качеството за информационна сигурност на данните с еднаква прецизност по отношение на всички проекти и бизнес партньори.

„Нашият бизнес модел е разработен с ISO-сертифицирани контрол на качеството, стриктна сигурност на данните, отлично време за реакция и мащабируемост и това ни позволява да отговорим на разнообразните изисквания на амбициозни глобални предприятия,“ казва Едуард Вик, главен изпълнителен директор на EVS Translations. „За клиентите на EVS Translations нашите четири ISO сертификата може да представляват голямо удобство, тъй като те демонстрират стабилната система за осигуряване на качеството във всички наши локации по света и са гаранция за това, че нашите клиенти получават оптимално качество, максимална сигурност, експертен опит в индустрията и повишена удовлетвореност.“

За EVS Translations

EVS Translations е международна преводаческа компания от Топ 100 на доставчиците на езикови услуги в света. Международният щатен екип на компанията от близо 150 служители в офиси в Германия, Англия, България и САЩ включва експертни ръководители на проекти, преводачи, коректори и специалисти по технологии за превод, които предоставят висококачествени езикови решения за глобални корпорации в рамките на сигурна, сертифицирана и напълно мащабируема мрежа от взаимосвързани офиси. За повече информация посетете https://evs-translations.com/

 

Лице за контакт:
Д-р Флориан Швигер
Ръководител на отдел „Продажби и маркетинг“
Телефон: +49 69 829799-47
global-marketing(at)evs-translations.com