09.01.2014

Нови брегове

Светът на енергийните източници
Светът на енергийните източници се променя бързо, бъдете готови и намерете своя доверен партньор в лицето на фирма за преводи.

Картата на енергийните източници на света се променя. Преди десет години малко хора са си представяли, че Близкият Изток, неоспоримият епицентър на производство на нефт тогава, днес ще бъде изправен пред безмилостна конкуренция в лицето на страни като САЩ, Канада, Бразилия, Русия и дори Индия. Нарастващото разнообразяване на глобалната карта на енергийни източници е директен резултат от бързия технологичен напредък в сферата на добив, рафиниране и доставка на въглеводород. Докато утвърдени страни доставчици на нефт разбираемо оплакват все по-бързо намаляващото надмощие на тяхната продукция, развиващите се доставчици извличат изгода от новото равенство, което се е появило на пазара благодарение на алтернативната технология за сондаж.

Да вземем например историята на Бразилия. Преди петнадесет години икономиката на Бразилия беше с големина едва от среден порядък, възпрепятствана от слаба инфраструктура. Сега, до голяма степен в резултат на инвестициите на населението в оншорни и офшорни сондажи, Бразилия е не само доминиращата икономика в Южна Америка, но се е утвърдила и сред топ 10 на икономиките в света. Наскоро държавната компания „Petrobras“ съобщи за най-новата си дълбоководна инициатива: разработването на нефтеното находище „Libra“ в басейн Сантос. Смята се, че находището ще предостави до 10 млрд. варела нефт, което ще го направи едно от най-големите дълбоководни находища в света. За период от 35 години „Petrobras“ заедно с „Shell“, „Total“ и китайските „CNPC“ и „CNOOC“ планира да развие находището и да заздрави допълнително позицията на Бразилия като лидер в разработването на амбициозни дълбоководни проекти.

Докато Бразилия несъмнено си е спечелила добра репутация за проучване и разработване на дълбоководни проекти, Индия досега е заемала позиция на получател на другия край на тръбопровода за суров нефт. Но втората по брой на население икономика определено трябва да е заинтересована от намаляване на енергийната си зависимост. В тази връзка държавната нефтена компания на Индия „ONGC“ наскоро започна преговори с представители на Русия за провеждане на съвместно проучване за нефт и газ в арктическия регион. Същевременно „ONGC“ подаде оферта за значителен дял в находище на нефт и газ в Мозамбик по предложение на американския изследователски концерн „Anadarko“, оценявана на 2,6 млрд. долара.

Светът на енергийните източници се променя бързо, бъдете готови и намерете своя доверен партньор в лицето на фирма за преводи, която може да Ви предостави качествени преводи на всички Ваши проучвания за експлоатация, доклади за находища и различни лицензи бързо и професионално.

Ако имате нужда от преводи за индустрия петрол/газ или необходимост от преводи на геофизични дневници, геотехнически дневници, планове за разработване, изследвания на пластовете, доклади от експедиции, ръководства за експлоатация, покани за участие в търгове, тръжна документация, презентации, протоколи, процедури, документи за експлоатация, одити за съответствие, програми за сондиране, доклади относно находища, експлоатация на находища, технически чертежи, CAD чертежи, проектна документация, доклади от експедиции, оценки на социалното въздействие, както и всякакви други документи, отнасящи се до производствени дружества и опазване на околната среда, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно проектите Ви за индустрия петрол/газ, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.