16.12.2020

Да направим децата силни – коледно дарение, заредено със смисъл

Да направим децата силни – коледно дарение, заредено със смисъл
Да направим децата силни – коледно дарение заредено със смисъл

Кой можеше да предположи, че през 2020 г. всичките ни планове ще (трябва) да бъдат изхвърлени зад борда? Уникалното в тази криза е, че тя засегна хората по целия свят. В допълнение към всички тъжни събития и преживявания, 2020 г. е и година на промяна, сътресения и пробуждане. Приоритетите се разместват, стойностите се променят. Изглежда материалното благополучие се оттегля на заден план. Изведнъж стана ясно кое е наистина важно. Освен най-големия ни капитал – здравето, това може да е нещо различно за всеки от нас. Като например време със семейството и приятелите, свобода, безопасност, близост, сплотеност, мир или удовлетворение.

Всичко това са неща, за които копнеят и най-малките деца. Поради тази причина EVS Translations реши да се откаже от материални подаръци и тази година. Вместо това ние подкрепяме организацията Right To Play с дарение. Right to Play дава възможност на децата в структурно слабите региони да живеят независим живот – без пренебрегване, експлоатация, насилие и малтретиране, като ги учи чрез игри и спорт.

 

Защо помощта е толкова важна точно сега

COVID-19 изправи Right to Play и 15-те държави от програмата в Африка, Азия и Близкия изток пред огромни предизвикателства. Здравните системи и знанията за ефективни хигиенни и превантивни мерки в програмните региони не са сравними с нашите стандарти. Затварянето на училища и загубата на доходи от страна на родителите предизвикаха тежки последици за бъдещето на децата.

„Голяма част от онова, което успяхме да изградим за децата през последните 20 години, сега е заложено на карта. Финансовите и екзистенциални страхове на родителите доведоха до увеличаване на домашното насилие, липсата на грижи, до увеличаване на детския труд и детските бракове.” – Sven Schröder, Управляващ директор на Right To Play Germany

Как Right To Play се включва в решаването на проблемите

Затварянето на училищата и въвеждането на мерки за социално дистанциране означава, че нито училищни, нито извън училищни дейности са възможни за дълги периоди от годината.

В допълнение към удовлетворяването на спешни нужди като снабдяване със сапун, помощ при разпределяне на храна и предоставяне на информация за ефективни мерки за превенция като правилно измиване на ръцете и социално дистанциране, екипът бързо адаптира учебните дейности, материали и ресурси към новите обстоятелства.

„Предоставянето на децата на жизненоважни знания за предпазване от болести е централен аспект на нашата работа в продължение на 20 години.“ – Sven Schröder, Управляващ директор на Right To Play Germany

Участието е лесно – как и Вие можете да помогнете на децата

Като част от нашата Коледна кампания в подкрепа на Right To Play беше създадена страница за дарения, където можете да направите дарение онлайн. Там ще намерите и подробности за дарителската сметка. Защо не погледнете и не се присъедините към нас в подкрепа на важната работа на Right To Play? Заедно можем да постигнем повече.

Благодарим Ви много за помощта!

Пожелаваме на Вас и Вашето семейство щастливи празници!

Бъдете здрави!

От екипа на EVS Translations