06.06.2019

Годишна конференция за спортни резолюции 2019 г. – Общ преглед

Годишна конференция за спортни резолюции 2019 г. – Общ преглед
Годишна конференция за спортни резолюции 2019 г. – Общ преглед

В началото на месеца нашият британски експерт по юридически преводи Джоан Бромптън посети Конференцията за спортни резолюции 2019 в Лондон.

Провеждащата се за 5-та поредна година конференция се превърна в едно от най-авторитетните места за срещи за международни професионалисти в сферата на правото и спорта.

Целта на събитието е да се изправи срещу и да отговори на големите актуални въпроси, с които към момента се занимава международното спортно право и да се обсъдят тези въпроси открито от различни гледни точки.

Тази година Конференцията се фокусира твърдо върху по-нататъшното промотиране на интегритета в областта на спорта и проведе дебати относно важни теми като борбата срещу употребата на допинг, хомофобията и расизма в спорта и спорта и хазарта.

Времето за това беше особено подходящо, тъй като решението за нивата на тестостерон на Кастер Семеня разпали дебат относно справедливостта и дискриминацията, женския спорт и човешките права.

Панелните дискусии бяха водени от световноизвестни спортисти, известни адвокати от областта на спортното право и професионалисти, ангажирани с осигуряването на най-високите стандарти за интегритет и прозрачност в спорта.

За EVS Translations, един от малкото доставчици на езикови услуги в областта на спортното право в света, Конференцията за спортни резолюции представляваше една прекрасна възможност за повторно разучаване на известни случаи от спортната сфера и за по-нататъшно обогатяване на нашия опит в международната спортна юрисдикция чрез оценка на нашето разбиране на правните въпроси, засягащи спорта в световен мащаб.

Броят на зрителите и делегатите продължава да нараства с всяка изминала година и създалите се възможности за неутъркинг увеличиха шанса за среща с адвокати в областта на спортното право от множество камари и адвокатски кантори и за дискусия на тема защо машинният превод не е еднолично решение за заинтересованите страни в спорта по цял свят, независимо от непрекъснатите технологични подобрения, както и за обсъждане на ефективни стратегии за интегриране на възможности за изкуствен интелект (AI) за широкомащабно съдържание и бъдещето на предиктивното кодиране и възможно AI сливане във всеки етап от процеса на e-discovery.

Конференцията за спортни резолюции 2019 демонстрира как правото и спорта са неразривно свързани на международно равнище. Следващата седмица EVS Translations се отправя към най-известното бизнес събитие във футбола – конференцията Spielmacher – където нашият мениджър „Бизнес развитие“, който притежава диплома по спортни науки, отново ще представя нашите бизнеси услуги, разработени да подкрепят заинтересованите страни в спорта на международната сцена.

Ще присъствате ли на конференция Spielmacher в Хамбург на 12 юни 2019 г.?

Уговорете си среща на четири очи предварително с нашия мениджър „Бизнес развитие“ Михаел Раймер, като се обадите на +49-(0)69-8297-9994, като му изпратите имейл, или посетите неговия профил в LinkedIn