04.07.2017

Корпоративна социална отговорност – предаване на посланието на Вашия бизнес

Корпоративна социална отговорност – предаване на посланието на Вашия бизнес
Корпоративна социална отговорност – предаване на посланието на Вашия бизнес – EVS Translations

Тъй като вече не живеем във време, в което хората си купуват даден продукт единствено въз основа на цената и стойността му, в много аспекти да правиш бизнес в наши дни се основава колкото на действията на дадена фирма, толкова и на цената/ефективността на самия продукт.

Благодарение на огромните количества налична информация в интернет, както и на социалното съзнание на потребителите, за повечето фирми в момента основен приоритет е справянето с проблемите на корпоративната социална отговорност. Освен инициативи като прилагането на добри пракитки на управление и активна работа с местната общност на заинтересованите лица, едни от аспектите на макро равнище, чието значение непрекъснато нараства са екологичните/зелените инициативи и устойчивостта.

Казано по-просто, потребителите изискват продуктите да са изработени по възможно най-устойчив и екологосъобразен начин. По данни от проучване на корпоративната социална отговорност, извършено от Cone Communications през 2015 година, което изследва мненията на 10 000 души в 9-те икономически водещи държави в света, смайващите 90% биха започнали да използват марки, поддържащи отговорни каузи, 84% купуват отговорно при възможност, а други 71% имат желание да плащат повече за етично произведени продукти. Освен непосредственото закупуване, проучването показва също и че 80% от потребителите биха споделили с други хора за усилията на дадена фирма, а над 70% биха отделили време или пари за кауза, поддържана от фирма, на която вярват – така доверието играе главна роля в изграждането на дадена марка, като й осигурява правото да съществува на пазара.

Повече от всякога пред бизнеса се демонстрира, че потребителите очакват повече, а самият той отговаря адекватно на тези очаквания. Ако се вземе под внимание индексът S&P 500 (представящ най-големите фирми в САЩ и отговарящ за над 7,8 трилиона USD за капитализация), през 2011 година само 20% от включените фирми са подали отчет за устойчивост, докато от 2015 година този дял е достигнал 81%.

Освен това фирмите преминават от приемането на социалната отговорност и устойчивостта като външни проблеми за фирмата към действително третиране на тези проблеми като основни за съответната фирма. По-голямата част от това отчитане се извършва изцяло в полза на потребителите, вместо да се изисква по закон от държавните органи, тъй като в по-голямата си част корпоративната социална отговорност е доброволна инициатива. Само определени фирми, ориентирани към капиталовия пазар, са длъжни по закон да извършват отчитане за корпоративната социална отговорност. Ако ви е необходима допълнителна информация по темата, прочетете нашата статия: −> Нови задължения за отчитане на устойчивост –засяга ли това и Вашата фирма? (на английски език)

Инициативите за корпоративна социална отговорност, особено свързаните с устойчивостта, не само помагат на клиентите да направят информиран избор, но от гледна точка на принципите на бизнеса те могат да представляват и мощни инструменти за поддръжка на конкурентоспособността на фирмите и максимална ефективност на техните ресурси и пазарни дялове.

И тъй като предаването на посланието за социалната отговорност на Вашата компания само на един език създава риск за отчуждаване на определен потенциален пазарен сегмент, който може да комуникира на друг език, или за потенциално блокиране на навлизането на нови пазари и достигането до международни заинтересовани лица, ние препоръчваме да включвате отчета си за корпоративна социална отговорност в годишния си отчет и да поверявате превода на професионален доставчик на езикови услуги, като по този начин спестявате разходи за превод и печат и ограничавате екологичните щети.

EVS Translations е международна преводаческа компания, която поддържа всички дейности за социална отговорност и бизнес и разполага с богат опит за отговорния превод на Вашия отчет за корпоративна устойчивост.

Имате ли конкретни въпроси относно превода на Вашия отчет за корпоративна социална отговорност?
EVS Translations ги очаква с нетърпение! Обадете се на 02 980 56 68 и се свържете с екипа или посетете сайта на компанията за повече информация.