10.04.2012

MadCap улеснява работния процес при превод и локализация

За да осигурите висококачествени многоезични преводачески услуги, не е достатъчно само да разполагате с екип от професионални експерти по локализация. Изборът на правилния инструмент за създаване на авторски документи (т.нар. „authoring tool“) и процесите на разработване на съдържание също играят значителна роля.

Изборът на правилните инструменти за създаване на авторски документи не само прави превода много по-ефикасен, но и намалява времето за обработка и разходите. Дълго време като помощно средство имаше само Adobe RoboHelp. Наскоро обаче се появи и бързо зае добри позиции нов конкурент сред тези инструменти: MadCap Flare.

MadCap Flare е ефективен инструмент за създаване на многоезични авторски документи и публикуване на помощни системи за електронно обучение и други формати на документи.

Тук можете да откриете какви са основните ползи от MadCap Flare:

Стандартен за индустрията маркиращ език и улеснен работен процес при превода

MadCap Flare предлага напълно отворена архитектура и съхранява цялото съдържание и проектни файлове в чист и съвместим XML (eXtensible Markup Language — „разширяем маркиращ език“) формат.

Това означава, че крайните потребители могат лесно да споделят, добавят, премахват и редактират съдържание и проектни файлове в MadCap Flare.

Тъй като всички Flare файлове на проектно ниво са в XML, цял един проект може да бъде изпратен за превод, вместо само резултатът. Нещо повече, XML форматът прави всички Flare проекти и изходни файлове съвместими с по-голямата част от водещите инструменти за компютърен превод, позволявайки на доставчиците на преводачески услуги лесно да използват всеки съществуващ преводен процес, с който евентуално разполагат.

Улеснен работен процес и по-ниски разходи за локализация

Базираната в unicode среда на MadCap не се влияе от избора на език и предлага лесна и ефективна локализация на много езици. Резултатът е лесен за постигане и осигурява еднакво високо качество за всички езици.

Flare също така се предлага с няколко вградени инструмента за съвместна работа в екип, което го прави изключително ефективен за големи проекти за превод.

Освен това инструментът включва мини програма-библиотека или съдържание за многократна употреба, което може да бъде индексирано и използвано повторно. Това гарантира последователност и значително намалява разходите за локализация.

Свеждане до минимум на разходите за предпечатна подготовка и оформление

MadCap Flare предлага високо ниво на контрол при оформянето на документи. Софтуерът предлага цялостна поддръжка на CSS (Cascading Style Sheets — „каскадни набори от стилове“) и може да използва външни и много на брой CSS файлове за различни компоненти, както и да конвертира CSS файловете според нуждите (да определя различни данни за стиловете при електронна употреба и за принтиране).

MadCap поддържа висок клас на изображенията и векторните графики и предлага няколко опции за създаване на съдържание според изискванията на потребителя: PDF файл, готов за отпечатване или за работа на работния плот, в интернет и дори на мобилни устройства.

С всички тези преимущества MadCap Flare предлага най-добра гъвкавост с най-малко количество на специализирани технически знания и значително намалява разходите за публикуване.

MadCap Lingo: приложението на Flare за преводни памети

Една от големите ползи на Flare е неговото приложение за преводна памет, наречено Lingo. С него може да се превежда съдържание в много и различни формати, както и да се управляват преводни памети и терминологични бази данни. Интегрирането на Flare и Lingo прави преместването на съдържание от и в превода много по-ефикасно.

Един добре планиран проект в MadCap Flare може значително да намали времето и разходите за превод и процесите на локализация в сравнение с други подобни инструменти.

EVS Translations поддържа проекти във Flare от самото начало до края.

Но ако имате проект в друг формат, EVS Translations може да Ви помогне и в този случай. Ние можем да обработим всеки файлов формат и да създадем такъв изходен файл, какъвто клиентът изисква. Например, ако имате проект за превод в RoboHelp, ние можем или да конвертираме файловете Ви във Flare, или да ги преведем директно в RoboHelp.

Ако имате нужда от IT, web и софтуерни преводи, или необходимост от преводи на сайтове, всякаква техническа документация, спецификации, SEO оптимизация, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно проектите Ви в IT секторa, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.