10.04.2014

Мечтаните игрища за голф

В сърцето на всеки играч на голф винаги ще има специално място за игрището, където се е научил да упражнява този спорт. Освен това неизменно присъства щастливото чувство за нещо познато на местното игрище, където всеки се опитва да направи някой и друг запомнящ се удар по време на игра. В общи линии сме доволни от тези съоръжения, но отчитаме също така, че те не са нещо изключително.

Какво всъщност превръща едно обикновено голф игрище в свещено? Това, което го прави наистина впечатляващо, не са екзотични имена, изключителни права за членове и прекомерни такси за околна среда. Ключът към уникалното игрище е в наситеното преживяване, историята, мита и откритията в голфа, свързани с мястото и играчите, които са стъпвали по зелената му площ. Въпреки че този вид игрища често са малобройни и се намират на голямо разстояние едно от друго, това са местата, за които си мечтаят голф играчите.

Като начало, всеки запален по спорта си мечтае за Шотландия. Освен че именно там се ражда голфът, Шотландия разполага с едни от май-престижните голф игрища на песъчлива почва в света. Колкото и да е трудно да се избере измежду игрищата „Muirfield“, „Turnberry“, „Carnoustie“, и „Preswick“, факт е, че има един единствен Свещен Граал на шотландския голф: комплекс „St. Andrews“. „St. Andrews“ се гордее със стотици години история, гроба на Стария Том Морис (който в частност е – и то заслужено – свещено място за любителите на голфа) и не на последно място 7 обществени игрища за голф. Като вземем предвид 15 десетилетия митове и знание от миналото на Открития шампионат, „St. Andrews“ несъмнено е меката за всеки голф пилигрим.

На другия край на света, в Азия, където се създава голяма част от съвременната история на голфа благодарение на нарастващата популярност на спорта в Япония, Корея и Китай, нови иновативни игрища за голф изскачат отвсякъде. Докато нови игрища като „Shanqin Bay“ или „Stone Forest“ предлагат вълнуващи алеи, трудни за преодоляване зелени площи и със сигурност могат да превърнат Китай в топ дестинация за голф туризъм, на тях им липсва историческата стойност на едно по-старо игрище. За да могат да изпитат удоволствието от игра на по-старо игрище с доказана репутация и изявени личности, опитните голф играчи от Тихоокеанския регион следва да се отправят на поклонение до Кралския голф клуб в Мелбърн. Най-старият голф клуб в Австралия два пъти е имал честта да бъде избран за домакин на Президентската купа и може да се похвали със забележителни контакти „от старо време“, от своето „кралско“ предназначение до известния дизайнер на игрища Алистър Макензи.

Свързващото звено между новия и стария свят на голфа се явява САЩ и когато става въпрос за предлагане на игрища на мечтите, не ни разочарова. Също като в случая с Шотландия обаче има много съперници като „Cypress Point“, „Shinnecock Hills“, и „Pebble Beach“, но съществува само една дестинaция мечта за играчите на голф: „Augusta National“. Наред с това да бъде домакин на запомнящи се моменти от турнира от сериите „Мастърс“ за период от 80 години, основаното от Боби Джоунс игрище разполага с природни характеристики, които след години практикуване на спорта на тези места са станали неизменна част от американския речник на голфа: Amen Corner, Ike’s Pond, и the Big Oak Tree.

Независимо дали голфът за вас представлява бизнес, или удоволствие, научете повече за историята на спорта и думите, които се свързват с него.

Независимо дали голфът за вас е бизнес, или удоволствие, заповядайте на нашия уеб сайт, за да научите как EVS Translations може да ви помогне да развиете вашата бизнес дейност. EVS Translations е международна фирма за преводи със 7 офиса по света и предлага водещи езикови услуги в сферата на голфа. Нашите опитни носители на езика на превод периодично превеждат маркетингови материали, брошури, архитектурни планове за развиване на нови игрища за голф и голф комплекси, както и наръчници с инструкции. Направете така, че вашите чуждестранни играчи да се чувстват като у дома си и използвайте услугите на наш устен преводач по време на следващия голф турнир. Можете да се свържете с EVS Translations директно на телефон +359 (0)2 980 5668 или ни изпратете имейл на bg(at)evs-translations.com