04.04.2013

„Обамакеър” и законодателната приливна вълна

Обамакеър
„Обамакеър” и законодателната приливна вълна

Кой има по-голямо влияние — законодателите, които приемат законите, или бюрократите, които пишат регламентите? Законът за защита на пациентите и за достъпни грижи, известен също като „Обамакеър”, е един чудесен пример за закон, който носи със себе си приложения със спецификации и разпоредби, които могат да запълнят цяла една библиотека. Самият закон е само около 2400 страници, а регламентите, които все още се пишат, са повече от 20 000 страници. Но защо? Защо законът изисква такова огромно количество допълнителни регламенти? Отговорът е много прост. „Обамакеър” има мисия да промени системата на здравеопазването в Съединените щати по един фундаментален начин. За добро или зло, законът има за цел въвеждането на задължителните изисквания за работа и се опитва да установи обхвата на изискванията, които са безпрецедентни в историята на здравната система на САЩ. Както показват смесените мнения за предложените промени, и законът, и регулаторните промени са хем спорни, хем многобройни и всеобхватни. Някои от най-противоречивите включват следното:

  • Плановете за здравно осигуряване трябва да обхващат федерално установения минимален брой на медицинските условия.
  • Ограничена възможност на доставчиците на здравни услуги да изключат кандидатите с предварително съществуващи условия.
  • Федералните ставки за възстановяване на разходите за Медикеър/Медикейд ще бъдат променени.
  • Раздел 6001 на закона забранява нови болници, собственост на лекари, да приемат Медикеър плащания.
  • Всички работодатели, които достигат определен праг, ще трябва да предлагат здравна застраховка на своите работници.
  • От тази година производителите на лекарства ще бъдат задължени да плащат 2,3% данък върху някои медицински изделия.

Ясно е, че предложените промени ще променят почти всеки аспект от здравната индустрия и нито една компания, която работи в този сектор, няма да бъде имунизирана срещу промените. Евентуално законодателството може дори да промени баланса на силите в индустрията, но сигурно ще принуди доставчици, производители и работодатели да преосмислят начина, по който се практикува здравеопазването в тази страна. Едно нещо е сигурно: работата на фирмите, чиято основна грижа е здравеопазването и които се опитват да навигират из правното и бюрократично минно поле, може много бързо да се превърне в кошмар. И така, какво може да направи една отделна компания, за да се подготви? Има ли начин да защитите компанията си от вихъра на промяната?

На първо място е важно да се обхванат основните аспекти. Тъй като Обамакеър внася огромни промени в системата на здравеопазването, доставчиците на здравни услуги трябва да се адаптират и да пренапишат съществуващите документи.

Като експертен доставчик на медицински преводи вече повече от 20 години, EVS Translations може да помогне на компании, които работят в здравния сектор, да актуализират своята документация и да се адаптират към промените в правната рамка на сектора.

Медицински преводи, преводи за фармация, козметика, токсикологични изследвания, медицински спецификации, всякаква документация за медицинска апаратура, може да бъде преведена и редактирана, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес, относно проекти за медицински преводи на телефон: +359 (2) 980 56 68, или ни изпратете запитване на bg(at)evs-translations.com.