21.09.2016

7 неща, които трябва да знаете за оптимизацията за търсачки (SEO)

оптимизацията за търсачки (SEO)
Какво трябва да знаете за оптимизацията за търсачки (SEO) – EVS Translations

В последната ни статия имахте възможност да прочетете как функционира преводът на един уебсайт. Днес искаме да Ви дадем допълнителни насоки за това как да оптимизирате за търсачки превода на Вашия уебсайт.

Преди да отговорим на този въпрос, нека видим какво означава терминът SEO.

Това е абревиатура от Search Engine Optimisation и в превод означава: оптимизация за търсачки.
Съкращението SEO е възприето и на немски език.

Но какво означава оптимизация на търсачки? SEO означава всички средства, които помагат за това да се подобри позиционирането на уебсайта в дадена търсачка, т.е. да излиза на първите места в резултатите от търсенето. И както всички ние знаем от личен опит, нас ни интересуват само резултатите, които излизат най-горе.

Тук може да прочетете седем неща (от стотици), които трябва да знаете за SEO – и за които Вашата преводаческа фирма може да ви бъде от помощ:

1) Преди да поръчате оптимизиран превод за търсачки на Вашата фирма за преводи, трябва да проверите дали вече имате SEO на основния език на страницата. С удоволствие ще проверим във Вашата система за управление на съдържанието дали вече сте въвели всички етикети, заглавни етикети, описания и ключови думи. Разбира се, наред със съдържанието, ние ще преведем също и тези SEO термини.

2) Има ли ключови думи, според които искате да бъдете намирани в изходния език? Или се нуждаете от търсене за целевия език?

3) Познат ли е Вашият продукт в новата целева държава? Има ли вече ключови думи, които са „заети“? С удоволствие ще направим това проучване с помощта на нашите служители.

4) Мислите ли постоянно да качвате ново съдържание на Вашия уебсайт? Ние можем да го преведем, локализираме и настроим.

5) Ако поддържате блог, ние, разбира се, ще поемем превода и на тези статии.

6) Вече имате текуща кампания Google Adwords на Вашия изходен език и искате тя да „функционира“ също и във Вашия нов целеви език? За тази цел ние ще се ангажираме с превода и проверката на Вашите ключови думи и обяви и с това ще Ви помогнем за успешния старт на кампанията в целевата държава.

7) Ако качите видеоклипове на Вашия уебсайт, значи правите още една крачка за по-добро позициониране. Преведете и тях на желания от Вас целеви език, например със субтитри, транскрипция и синхронизация. Оптимизацията за търсачки функционира и при видеоклипове. Научете тук за нашите услуги по дублаж и превод на събтитри.

Обадете се още днес на за консултация на телефон +359-2-980 56 68 или посетете нашия сайт.