11.05.2017

Преводи за петролната и газова промишленост за максимална производителност

По какъв начин EVS Translations може да помогне на петролни или газови компании да постигнат максимална производителност
По какъв начин EVS Translations може да помогне на петролни или газови компании да постигнат максимална производителност

Една компания от сферата на петролната и газовата промишленост трябва да е сигурна, че всички нейни дейности като проучване, добив, разпоредби за здравеопазване и безопасност и договорни задължения функционират в хармонично единство.

Естествено не винаги е лесно да накараш корпоративната машина да работи гладко. Освен, че всеки отдел трябва да e в пълен синхрон с останалите, като се има предвид, че енергията е глобален ресурс за световния пазар винаги съществува и рискът от неправилно преведена информация.

За да продължават да работят по най-добрия начин, енергийните компании изискват качествени езикови решения, предоставени от отлично обучени лингвисти в специфичните за индустрията концепции и в уникалната терминология за петролния и газовия сектор.

Освен това на тези компании са необходими и други специалисти като преводачи в сферата на юридическите преводи и правното и регулаторно съответствие, а финансовите и медицински преводи често са част от проекти, свързани с петролния и газовия сектор.

По какъв начин EVS Translations може да помогне на Вашата петролна или газова компания да постигне максимална производителност?

Множество езици, множество теми

Понастоящем EVS Translations работи по голяма поръчка за световна енергийна компания. През последните 3 месеца сме превели около 480 000 думи основно от френски на английски език, като и от други езици като испански, португалски и руски. Проектът включва редица документи, включително текстове, свързани с разпоредбите, които направляват превоза на петрол, пробиването на сондажи и разпоредби, свързани с околната среда, вътрешни указания по отношение на здравеопазването и безопасността, ръководства за оборудването и маркетингови материали. По-специализираните текстове обхващат проучвания на кладенци, процедури за проектиране на кладенци, такси за перфорация и връзки за контрол на повърхността. Проектът е в процес на изпълнение.

Широка подкрепа при проучване

Един от нашите дългогодишни партньори от индустрията участва интензивно в проучването на нови петролни и газови полета. След предоставянето на разрешение за проучване в Гренландия EVS Translations преведе приблизително 250 000 думи, свързани с геоложки проучвания и геофизични доклади, от английски на гренландски език и в обратната посока. Също така проектът включва законови разпоредби на разрешителното за проучване, оценки на разходите за сондажи, оценки на оборудването и сходни документи, които описват подробно перспективата за стартиране на сондажни дейности в Северния полярен кръг.

Зависимост от времето
EVS Translations току-що приключи превода на консултантски доклад за канадска енергийна компания, който включва и проучвания за свързаността на петролните находища, MMO доклади и цялата кореспонденция, свързана с проекта. Съществената част от превода от английски на испански трябваше да бъде направена за 3 работни дни.

Оставете EVS Translations да придвижи Вашата компания до следващото ниво. → Научете повече за това какво можем да направим за вас тук.