22.12.2015

Платени стажантски програми за преводачи и редактори

EVS Translations България стартира годината с две нови стажантски програми за преводачи – една за стажант-преводачи с английски и една за стажант-преводачи с немски език.

2015 година беше особено плодотворна за нас, и като част от стратегията ни за разрастване на екипа ни от вътрешни професионални преводачи и редактори, проведохме успешна стажантска програма с английски език.

Измежду стотината кандидати, проявили интерес, избрахме тримата представили се най-добре в хода на процедурата ни по селекция. Тези трима млади професионалисти извървяха пътя на шестмесечно обучение и запознаване с практиките на работа във фирмата ни, за да се превърнат днес в постоянни служители на EVS Translations.

В рамките на тазгодишната ни програма за преводач – стажанти с английски език, която е първата платена стажантска програма за преводачи в България, провеждаща се по утвърдени международни стандарти и базирана на успешния опит на EVS Translations в такъв вид стажантски програми в Европа и САЩ, планираме да селектираме нови трима или четирима стажанти.

Избрахме 2016 за начало на първата ни стажантска програма за млади специалисти с немски език, които да се присъединят към екипа ни.

През месец ноември, представихме новите си стажантски програми в презентация, която се проведе в Зала 2 на Ректората на Софийския университет, пред студенти и преподаватели.

Обучението ще е в рамките на шест месеца и тези, които го преминат успешно, ще получат възможност да бъдат наети на постоянен трудов договод във фирмата ни.

Стажантските програми на EVS Translations Bulgaria са отлична възможност за всички, които обичат езиците и желаят да докажат и доразвият своите преводачески знания и умения. Стажантите ще имат възможността да научат повече за преводаческата индустрия – една от най-бързо развиващите се в света, както и да се запознаят с последните софтуерни решения в тази област.

Предишен опит в сферата на преводите не е необходим и не е пречка за успешното завършване на стажа – любовта към езика е достатъчно силна мотивация. Както споделя един от най-успешните ни стажанти през последната година, и настоящ младши преводач в EVS Translations, Серафима Славчева:

Стажантската програма в EVS Translations беше страхотна възможност да придобия опит в областта, в която искам да се развивам – преводите. Този опит е много ценен за мен, тъй като преди да стана част от програмата нямах професионален опит в преводите и това беше сериозна пречка за развитието ми.“

Може да чуете мнението на Серафима за стажантската ни програма и нейните съвети към бъдещите канидати, както и да получите информация как протече процеса по подбор на стажанти през 2015та и какво очакваме от бъдещите кандидати от нашия Мениджър Отдел Преводачи и Редактори Боян Йорданов в радио интервю в предаването „Графити по въздуха“ на радио Хоризонт:

За повече информация и условия за участие в стажантските ни програми, се свържете с нас на имейл: bg(at)evs-translations.com или телефон: +359 (0) 2 980 56 68.