01.10.2013

Добрите ченгета

правната професия във Великобритания
Усилията на представителите на правната професия във Великобритания да достигнат до всички социални групи

“Баща ми е филмов актьор, понякога играе доброто ченге, понякога играе адвоката.”
Малкълм Форд разказва на съучениците си от детската градина с какво се занимава баща му, актьорът Харисън Форд.

Правната професия изглежда е изправена пред постоянна борба за спечелване на благоволението на обществеността и може би имайки това предвид, Правното общество на Шотландия е публикувало ръководство с поетапни указания, чиято цел е да се помогне на юристконсултите да отговорят на нуждите на клиентите.

Ръководството, озаглавено “Осигуряване на честност, създаване на възможности”, обхваща разнообразието от проблемите на съвременния живот и се опитва да постави устойчивостта на околната среда наравно с рентабилността.

Обръща се сериозно внимание на разпоредбите на Акта за равнопоставеност от 2010 г. със специален фокус върху предоставянето на услуги за хора с увреждания.

Над една трета от домакинствата в Шотландия включват поне един член, страдащ  от продължителен здравословен проблем или увреждане. В различни моменти, по различен начин тези хора може да бъдат накарани да се чувстват отчуждени и лишени от права. Ръководството е създадено, за да направи точно обратното, и съдържа множество казуси, илюстриращи добрите практики при взимането предвид на индивидуалните обстоятелства и нужди на всеки клиент.

Усилията на представителите на правната професия да достигнат до всички социални групи не се ограничават само в рамките на Шотландия. В Англия и Уелс водещи фирми поеха инициативата както във вътрешен, така и във външен план. Wragge & Co, например, са започнали програми за консултиране на тийнейджъри ученици в неравностойно положение, насърчаване да разберат повече за ежедневната работа на един професионален юрист и предлагане на съвети за провеждане на интервю и презентации. На младите хора без социални облекчения се предлага път към стойностна и доходна кариера. Значима поддръжка се осъществява и от страна на Схемата за разнообразие на достъпа на правното общество, която предоставя основен финансов тласък на тези, които търсят начини за преодоляване на извънредни пречки в стремежа им да навлязат в юридическата професия. За тези, които вече са в  тази сфера, програмите за консултиране на шампиони с увреждания предоставят поверителни съвети и защита срещу всяка форма на дискриминация.

Както при всички нови ръководства с указания, “Осигуряване на честност, създаване на възможности” ще изисква спазването и на най-дребните детайли. EVS Translations разполага с 20 години опит в съдействието за проекти за правни преводи и преводи за правно и регулаторно съответствие от и на всички най-разпространени езици по света. Нашите партньори включват седем от водещите десет международни фирми за правни услуги, както и регионални специалисти на всяко място по света. Когато клиентите изискват превод, извършен с безупречна прецизност, ето къде могат да го получат. Ще се радваме да сътрудничим за поддържането на високите им стандарти и добрата им репутация.

Междувременно посланието от страна на правната професия е ясно. Добрите практики означават успешен бизнес. А от добрите ченгета стават добри адвокати.

Ако имате нужда от юридически преводи или необходимост от преводи за корпоративно право, административно право, публично право, конкурентно право, патентно право, осигурително право, трудово право, документи необходими за съдебни спорове и съдебни дела, искове, договори, лицензи, патенти, арбитражни решения, превод на пълномощно, нотариални заверки, документи за недвижими имоти и данъчно облагане, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес, относно юридически превод, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.