16.10.2018

Преглед на изминалите дни: Международен технически панаир Пловдив

Международен технически панаир Пловдив
Международен технически панаир Пловдив

74ият Международен технически панаир Пловдив показа панорама на Индустрия 4.0., където автоматизацията, изкуственият интелект, 3D и комуникацията имат капацитета да пренесат производството и услугите в изцяло нова ера на конкурентоспособност.

Близо 30 000 посетители разгледаха последно поколение продукти и услуги от областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, строителството, химическата и минната промишленост, автомобилната индустрия и автосервизното оборудване.

На фона на 550 фирми от 36 държави изложителки, продукти и иновации на български фирми бяха отличени със 17 златни медала от общо 29, като според експерти някои от разработките на наши компании са дори над нивото на Индустрия 4.0.

Сред сензациите на форума бяха супермощен слънчев колектор за топла вода, който е новост без аналог в световен мащаб, както и облачните решения на наша софтуерна фирма за оптимизиране на работата в администрацията и R6 GDPR Drive за защита на личните данни според изискванията на Европейския съюз.

Основната цел на панаира беше да насърчи бизнеса да инвестира във високи технологии и автоматизация с цел да повиши добавената стойност на своята продукция. EVS Translations представи своите автоматизирани и сертифицирани по ISO производствени процеси и иновативни технологични решения в сферата на езиковите бизнес решения. Представители на българския офис разговаряха с чужди компании с присъствие или интерес към българския пазар, както и с местни компании, които оперират на международни пазари или търсят възможности за интернационализация. Сред основните теми, които бяха засегнати беше и темата за това как клиентите ни да генерират по-голяма стойност благодарение на уникалната ни концепция „Преводът като услуга“ (ПУ). Беше представена и широката гама от езикови бизнес решения, като: графично оформление на специфични формати, дублаж, SEO, локализация, транскрибиране, проектен мениджмънт, управление на терминологията, решения за платформи, машинен превод и цялостни решения за защита до персонализирано управление на преводите.

Беше интересно да научим, че най-често срещаните проблеми при работата им с доставчици на езикови услуги са липсата на задълбочени познания за конкретна терминология и липсата на ресурси за DTP (предпечатна подготовка), както и за основната нужда от езикови решения за маркетингови материали и технически спецификации. Нашите потенциални бъдещи партньори бяха силно впечатлени от факта, че сме един от най-големите международни доставчици на езикови услуги със собствени глобални вътрешни отдели от експерти по аудио-визуални, ИТ, и преводни технологии, представени от Ивайло Динов, мениджърът на отдел „Преводни технологии“, България.

Освен генералният мениджър Христо Желязков и ръководителят на отдел „Продажби“ – Роза Мовсисян, на щанда ни в палата 6 присъства и г-жа Моника Хойзел ‒генералният мениджър на маркетинг отдела на компанията.

Ето как коментира събитието тя: „Впечатлена съм от мащаба на събитието и международната публика. Контактите, които направихме са обещаващи и смело можем да твърдим, че в бъдеще ще помогнем на много от изложителите и посетителите да разширят своя бизнес на нови пазари с помощта на нашата концепция за превода като бизнес услуга. Много добре организирано събитие. А Пловдив – европейската столица на културата за 2019г. – е невероятен!“

Не сте успели да се срещнете с нас на 74ия Международен технически панаир Пловдив? Свържете се с екип „Продажби“ в офиса в София на телефон (02) 980 56 68 или по имейл на salesbg@evs-translations.com, за да отговорим на всички Ваши въпроси.