05.01.2017

Преводаческата индустрия през 2017 – поглед към бъдещето

Преводаческата индустрия през 2017
Преводаческата индустрия през 2017 – поглед към бъдещето – EVS Translations

Новогодишната нощ още не е отшумяла, тримата влъхви още са пред вратите. А EVS Translations e на стартова позиция макар и без тамян, злато и миро, но пък с професионални преводи, консултантски услуги за големи проекти и технически преводачески решения за Вашата фирма.

Вместо да описваме намеренията си, като междувременно се стремим малко или много да ги спазим, ще Ви споделим някои от многото въпроси, свързани с предстоящата година, които EVS Translations си задава:

С какво ще се занимава преводаческата индустрия през 2017 г.?

Машинният превод vs човешкия превод:

Ще измести ли скоро машинният превод хората в ролята на преводачи? Ще бъде ли застрашен по този начин занаятът на преводача и работните места на преводачите?

Ще има ли изобщо в бъдеще вътрешни преводачи в преводаческа кантора или всички поръчки ще бъдат обработвани от преводачи на свободна практика?

Инвестиционни фондове или фирми, ръководени от собственика:

Малките преводачески бюра все по-често биват поглъщани от по-големите. Какво остава тогава? Качество или количество?

Google Translate, Skype Translate и преводите в реално време чрез мобилните телефони ще променят ли значението на качеството при преводите?

Как ще бъде решен въпросът за защитата на личните данни? Малките преводачески фирми могат ли да спазват стандартите на големите лидери на пазара?

Бутик или сергия? Фирмите, предоставящи специализиран преводачески ноу-хау и индивидуални решения на клиентите по-добри ли са от преводаческите бюра, които изпълнявата и редица други услуги?

Всички тези въпроси са водещи за EVS Translations в годината на огнения петел според китайския зодиак. Все пак за някои неща не е необходимо да гледаме звездите, защото вече са сигурни: от 26 до 29 март можете да се запознаете с EVS Translations на изложението GALA Conference 2017 в Амстердам, а също така и на форума German MittelstandSouthern SME на 3 април в Чатануга, Тенеси. В България можете да се срещнете с нас от 17 до 19 май на изложението BULMEDICA/BULDENTAL в София. Нашият екип ще бъде представен също и на годишното изложение TEKOM от 24 до 26 октомври в Щутгарт. Посетете ни и ние ще подкрепим Вашето развитие чрез специализирани преводачески услуги, сертифицирани по ISO стандарт.

Какво още ще се случи в EVS Translations през 2017 г. можете да узнаете и от нашия блог!

EVS Translations Ви пожелава успешно начало на новата година и очаква с радост Вашите преводачески проекти!