03.01.2019

EVS Translations прави преглед на богатата на събития в областта на преводаческата индустрия 2018-та година

EVS Translations прави преглед на богатата на събития в областта на преводаческата индустрия 2018-та година
EVS Translations прави преглед на богатата на събития в областта на преводаческата индустрия 2018-та година – EVS Translations

Празниците приключиха и за някои от нас Новата година вече започна с необходимостта да преодоляваме стари и нови задачи и предизвикателства. През първите няколко дни на 2019 г. EVS Translations използва отгласа от края на годината като повод да прегледа отново изпълнената със събития 2018-та година.

За преводаческата компания в Атланта например, март беше специален месец. Имаше повод за празнуване, защото тогава нашият офис в САЩ навърши 10 години от създаването си. През същия месец двама служители присъстваха на Годишната GALA конференция 2018 в Бостън, а през следващия – на Южния форум за среден и малък бизнес в Бирмингам. EVS Translations ще участва и през 2019 г., като тази година събитието на индустрията ще се проведе в Мюнхен . EVS Translations бе сертифициран по версия 6.3 на програма Across през март след интензивно обучение на място. Последните подготвителни мерки бяха предприети през май при подготовката за прилагане на новия Общ регламент относно защитата на данните на ЕС (GDPR). Съвместно с щатните служители в нашия юридически отдел и служителите по защита на данните, подобрихме процесите си, за да гарантираме още по-голяма сигурност на данните на нашите клиенти. В крайна сметка Вашите данни са най-ценната ни стока. Също през май служители от отдела за управление на преводни проекти и отдела за преводни технологии в централния офис в Офенбах пътуваха до Берлин, за да присъстват на Срещата на върха Plunet 2018 и да разучат най-новите функции на платформените решения за управление на преводи. Упоритата работа на компанията продължи и през юни, когато тя участва в Дните на практиката в град Гермерсхайм. Целта беше студентите да се запознаят с възможностите, които предоставя началното ниво в преводаческите фирми и да бъдат информирани за изискванията. Ден преди това събитие отборът на Офенбах отново взе участие в маратона JP Morgan Corporate Challenge и убедително пресече финалната линия. Постижение за българския ни офис беше участието ни през септември на 74-ия Международен технически панаир в Пловдив, където консултантите на щанда ни съветваха купувачите на преводи върху какво да се фокусират при избора на доставчик на езикови услуги при техническите преводи. През октомври Едуард Вик говори на конференцията SlatorMeet в Хонг Конг за повишената потребност на клиентите от сигурност в ерата на изкуствения интелект и предимствата на концепцията за щатни преводачи. Качеството е основен приоритет за EVS Translations, затова през ноември кандидатствахме за получаване на сертификат по ISO 18587 за нова услуга за пост-редактиране. Външен независим одитор провери нашите процеси на място, за да гарантира спазването на стандарта ISO 18587 и потвърди, че сме изпълнили изискванията. Последното по хронология, но не и по важност вътрешно събитие на годината се проведе през декември, когато един от нашите мениджъри по бизнес развитие и експерт по спортни преводи посети Международната спортна конвенция в Женева и се срещна с представители на спортния маркетинг от цял свят.

EVS Translations постигна много през 2018 г. и ние ще продължим и през 2019 г. да развиваме нашите езикови услуги за специализирани преводи и модули за допълнителни решения като оптимизацията за търсачки (SEO), субтитриране, озвучаване, управление на преводи и системата за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM) при преводите, за да отговорим на нуждите на нашите международни компании. Независимо дали сте заинтересована страна или настоящ клиент, служителите на EVS Translations ще се радват да отделят време, за да Ви консултират лично относно Вашите индивидуални нужди от превод. Моля, свържете се с нас на номер +359-2-980 56 68 или ни изпратете имейл.

EVS Translations Ви пожелава щастлива Нова година и очаква още по-вълнуващи проекти през 2019-та година!