25.03.2014

Експертни преводачески услуги с японски език – Произведено в Япония

 експертни преводачески услуги с японски език
Търсите ли експертни преводачески услуги с японски език, включващи транскрибиране на текст, дублаж и устни преводи с японски?

Експертни преводачески услуги с японски език

Благодарение на това, че прилага желание за постигане на прецизност заедно с максимално добро представяне и продуктивност, Япония винаги е демонстрирала способност да увеличи ефективността на производството. В началото на следвоенния период производителите в Япония поставят висок стандарт за инженерни решения: от реактивни двигатели до хибридни автомобили в рамките на последните шест десетилетия. Примери за постоянно високо качество са марките Sony, Canon и Toshiba на пазара за електроника, Toyota, Honda, и Nissan в автомобилния сектор.

Като цяло производствената дейност се оценява на 18% от БВП на Япония, което възлиза на стойност 947 млрд. щатски долара. Макар и автомобилната индустрия и потребителските електронни изделия да представляват огромен процент от БВП на Япония, не бива да се пренебрегват други важни сектори като:

  • Авиокосмична индустрия – чрез международно сътрудничество Япония произвежда своя собствена отбранителна техника, както и търговски сателити и системи за тестване.
  • Нефтохимична промишленост – Япония е родината на някои от най-напредналите компании в сферата, много от които са свързани с гореспоменатите индустрии – автомобилна и авиокосмична.
  • Биотехнологии и фармацевтична индустрия – освен че е лидер в изследователската дейност в сферата на биотехнологиите и приложението им, Япония е развила фармацевтична индустрия на стойност 89 млрд. долара, което представлява 10% от световния дял.

Що се отнася до търговските взаимоотношения между Япония и България, по данни на БНБ за периода януари-май 2013 г. двустранният стокообмен е 48.1 млн. щатски долара. Стоките, внасяни от Япония, включват автомобили, машини и машинни части, стоманени профили, кабели, пигменти, а инвестициите са най-често в сферата на възобновяеми енергийни източници, здравеопазване, електрическо оборудване за автомобили, проекти за поддръжка и изграждане на инфраструктура. Страната ни изнася най-често етерични масла, облекла, медни отломки и електронни микрокомлекти.

Плюс за Вашата компания ще бъде предварително осъществяване на комуникация с партньори в даден сегмент на говоримия от тях език и локализация на материали за потребителя. В някои случаи това може да се окаже просто като повторен преглед на инструкциите за ползване на даден продукт, за да се гарантира, че потребителите на българския пазар лесно ще ги разберат. В крайна сметка за много компании е препоръчително да предложат обслужване на няколко нива – от първоначален маркетинг през предоставяне на инструкции до приемане на обратна връзка. За да можете да предложите всяка една от тези услуги, адаптирани спрямо местния пазар, добре е да заложите на сътрудничество с фирма за преводи с опит в сферата.

Търсите ли експертни преводачески услуги с японски език, включващи транскрибиране на текст, дублаж и устни преводи с японски?
EVS Translations Ви помага да преодолеете езиковите бариери, за да поставите основите на дългогодишно сътрудничество с представители на японски предприятия. Разполагаме с професионален опит в сферата на преводи от и на японски език, който Ви предлагaме благодарение на квалифицирания ни екип.
Имате ли нужда от многоезични преводи?

Ако имате нужда от маркетингови преводи, или необходимост от преводи на прессъобщения, брошури, рекламни листовки, POS материали, PR материали, документи за маркетингови кампании, маркетингови изследвания, пазарни проучвания, презентации, заключителни доклади, електронен бюлетин, информационни материали, материали за разработване на маркетингов бюджет, корпоративна идентичност, директен маркетинг или легализация на фирмени документи, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно Вашите маркетингови проектите, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.