12.08.2014

БиоМед

В хода на историята, медицината е била възприемана като начин за третиране на симптоми. За щастие, в наши дни, това остава само спомен, докато се развива по-всеобхватно разбиране на самата медицина, като това се комбинира с възможностите на технологиите, което позволява на лекарите да се погрижат за пациентите си по по-добър начин и с много повече старание. За да осъзнаем пълната степен, в която съвременната медицина се променя така бързо пред очите ни, трябва просто да следим новините. Не минава и ден без статия, която проследява развитието на нови методи за лечение и нови открития в медицината и съответните медицински изследвания. По-рано тази година, например, екип изследователи от Университет Вандербилт, използваха фактори за притъпяване на гени, за да спомогнат забиотехнологично лекарство, което има потенциала да революционализира лечението на хронични рани. Като се спомага за регенерирането на тъканите чрез насърчаване на растеж на кръвоносните съдове, може да се постигне облекчаване на симптомите и по-бързо и ефективно лечение за 6 млн. пациенти и то само в САЩ. В допълнение, новата терапия може да промени коренно времеемката процедура по лечение и последващи грижи, които струват приблизително 25 млрд. долара годишно. Дори и такава промяна в начина на лечение на заболяване, което засяга по-малко от 2% от населението на Америка, да ви се струва тривиална, това е само върхът на айсберга и малка част от това, на което са способни биотехнологиите. Но за да се разгърне потенциала на откритието и да се измери мощта му, е необходимо да се проведат редица медицински изследвания.

Водещите фигури в сферата на биотехнологиите се намират в САЩ, Европа, Канада и Австралия. Но освен тези традиционни центрове на изследователска дейност, в сферата на медицината и биотехнологиите, най-ярко се открояват Китай и Индия, които доста са се потрудили, за да създадат съответните свои биотехнологични центрове. Също така, широкоразпространено е схващането, че биотехнологиите са индустрия за правене на “голям” бизнес. Това заключение, обаче, е далеч от истината. САЩ може и да е дом на хиляди фирми в сферата на биотехнологиите, но повечето от тях са малки или средни предприятия, занимаващи се и с медицински изследвания. Тези фирми може и да са малки по размер, но представляват гръбнака на бързо разрастваща се индустрия.

В случая с малките бизнес предприятия в сферата на биотехнологиите, тяхната конкурентоспособност се крие в научната експертиза и продукти, целящи определена пазарна ниша. Като се фокусират върху специфични медицински изследвания на изделия и биотехнологични решения, малките фирми могат да изпреварят по-големите си конкуренти.

От няколко години насам, биотехнологиите навлизат все по-бързо и в различни сфери на дейност и в България поради интереса на чуждестранни компании да инвестират в клинични изследвания у нас, в търсене на по-ефективни и естествени лекарствени препарати, или нови технологии за нуждите на селското стопанство и опазването на околната среда. От друга страна, различни фармацевтични компании следят кога дадено биотехнологично лекарство е одобрено в ЕС (след редица медицински изследвания), за да могат веднага да го регистрират за употреба и в България.

Защо да не се възползвате тогава от многогодишния опит на EVS Translations в сферата на медицинските преводи и преводи за медицински изследвания и медицински технологии и предлаганите от нас преводи от и на над 50 езика. Доверете се на нас, за да се погрижим за всичко необходимо за Вашия перфектен превод!

EVS Translations предоставя специализирани преводи на брошури, маркетингови материали, медицински изследвания и сертификати в сферата на медицинските технологии и компютърната томография за корпоративни партньори в България и по света. Свържете се с EVS Translations още днес, за да разберете как най-изгодно можете да осъществите проектите си за превод.

Заповядайте в офиса ни в София, за да получите брошури с информация за наши проекти и подробности за преводния ни процес с различни езици.
Можете също така да получите повече информация за езиковите ни услуги в сферата на медицината и технологиите веднага на телефон: +359 (2) 980 56 68 или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.