17.12.2013

Преводачи търговски изложения – Конвенционална търговия

Преводачи търговски изложения
Преводачи търговски изложения

Преводачи търговски изложения

Индустриалните и търговските конвенции и изложения представляват златна възможност за бизнес. В много отношения конвенции могат да позволят на бизнеса да се свърже с по-широк подраздел на индустрията и най-важното да увеличат продажбите. Независимо дали става въпрос за участие в изложение на местния бизнес, или на глобалната индустрия, на фирмите се дава добра възможност да покажат своите продукти и услуги по време на търговски панаири.

Въздействие
Макар и да е трудно да се определи в количествено отношение какъв точно ефект има присъствието на търговски изложения и изложби върху индивидуалния бизнес, трудно е да се спори с цифрите, които са на разположение. Само в САЩ:

  • всяка година се осъществяват около 1,8 милиона корпоративни и бизнес срещи, на които присъстват над 200 милиона души.
  • тези срещи сами по себе си оказват влияние, равностойно на разход от 260 млрд. долара.
  • цялостното икономическо въздействие на търговските изложения и изложби се равнява на 100 милиарда щатски долара тласък спрямо БВП на страната.

Ако решим също така, че тези числа не взимат под внимание международните срещи, нито пък икономическите мултипликатори, и след това прибавим европейските и азиатските региони, бройката лесно може да се утрои.

Да мислим глобално
Бизнесът вече не може да се задоволи с това да обслужва база клиенти, които живеят в рамките на същия пощенски код. Съвременният бизнес трябва да мисли глобално и да е активен в световен мащаб; освен това, един от най-добрите начини да се постигне това е чрез редовното присъствие на световни конвенции. Въпреки че най-големите конвенции, като например Gastech and the Asia Pacific Oil & Gas Conference and Exhibition в енергийния сектор, може да включва мултинационални корпорации, те също така предлагат огромна възможност и за малките и средни предприятия с цел тяхното по-добро развитие и предлагане на пазара на техните продукти, с цел да се запознаят и да се възползват от нови техники и възможности в бранша и най-важното – да разширят своята мрежа от бизнес контакти.

Да кажеш „игла на дюза“ на мандарин
Ако има някакви спънки в това да се участва пълноценно в международна изложба, то те са най-вероятно от лингвистично естество. Накратко, не всички говорят на същия език и това да се уверите, че Вашите “основни доводи” са предадени правилно на чужд език, може да се окаже трудна задача. Казано по-конкретно, когато става въпрос за бизнес сделки, е задължително да се уверите, че както цялата договорена процедура, така и ролята на всеки отделен играч са ясни и разбрани. Очевидно е, че няма място за аматьорски преводи на тази информация. В ситуации като тази, когато разбирането на детайлите е от ключово значение, бизнесът има нужда от помощта на утвърдена фирма за преводи.

EVS Translations е Вашият точен и надежден партньор за устни и писмени преводи в сферата на търговията, бизнес комуникациите и финансите. Нашите преводачи се подбират специално за нуждите на дадения проект и гарантират отлично познаване на стила на изказ и терминологията, които следва да бъдат употребявани при даден вид специализиран превод. Ако се интересувате от качествени писмени и симултанни преводи за участие в търговско изложение или бизнес среща, EVS Translations е насреща!