21.11.2013

Изграждане на успешни връзки между инвеститори

връзки между инвеститори
Изграждане на успешни връзки между инвеститори

Не би било преувеличение да се каже, че усещането на инвеститора може да промени пътя на развитие на компанията. Естествено, печалбата и дивидентите определят нивото на задоволство на акционерите и инвеститорите. Следователно е изключително важно компаниите да направят видимо усилие да съобщават на своите инвеститори колкото е възможно по-ясно как техния настоящ корпоративен план за действие ще генерира както дългосрочни печалби, така и значителни дивиденти, и то на повече от един език.

Следователно „инвестирането“ в иновативни и професионални връзки с инвестиционни отдели има голям смисъл. От перспективата на даден бизнес, който търси начини да привлече нови инвеститори и да задоволи настоящите си такива, следва да се гарантира, че корпоративният имидж е представен по последователен и позитивен начин. Публикации за медиите, маркетингови материали и всякакви други елементи на бизнес комуникацията трябва да носят ясно послание, да са изчерпателни и винаги да представят по позитивен начин дадената бизнес дейност. Потенциалните инвеститори, които искат да инвестират значителни суми във вашия бизнес, биха искали да разберат по ясен и недвусмислен начин какво възнамерява да прави вашият бизнес с техните инвестиции и да научат за степента на възвръщаемост.

Въпреки че много видове бизнес все още зависят от родните им инвеститори, в една глобализирана икономика от съществено значение е винаги да бъдеш готов, склонен и способен да представиш на пазара своя бизнес на всички потенциални инвеститори, от Тринидад до Туркменистан. Преди да подлагаме на съмнение рентабилността на такъв ход, нека да вземем предвид следните факти:

  •  Докато глобализацията продължава, трансграничната търговска дейност и инвестиции само ще се увеличават.
  • Чуждестранната собственост на корпоративни облигации се движи нагоре с близо 40%, едно високо ниво, което не беше отбелязвано от втората половина на 80-те години на миналия век.
  • От 1971 г. до 2011 г. чуждестранната собственост в компании в САЩ се е увеличила от 1.3% до 22%.
  • През 2012 г. чуждестранните инвестиции в САЩ надвишаваха инвестициите на САЩ в чужбина с 4.4 трилиона щатски долара.
  • Прогноза: Чуждестранният контрол върху приходите от бизнес дейности на САЩ се очаква да надхвърли 50% до 2030 г.

В бизнеса задоволяването с по-малки възможности е равнозначно на стагнация, а бизнес в стагнация скоро би се превърнал в западащ бизнес. Затова както бизнесът е склонен да гледа отвъд границите, за да разшири продажбите си, така трябва и да се насочи към чужбина, за да разшири обхвата на инвеститорите си. Като подпомага това разширяване на обхвата, американският бизнес трябва да е склонен да се срещне с и да общува с потенциални инвеститори на майчиния им език, като показва уважение спрямо културата им, което означава да се възползва от услугите на фирма за преводи, която разполага с необходимия опит в международна среда и има възможността да пригоди услугите си към специфичните нужди на клиентите си.

EVS Translations е заслужила репутацията си на водеща фирма за преводи на финансови документи, инвестиции и бизнес кореспонденция. Ние предлагаме професионални преводачески услуги за корпоративни инвестиционни отдели и превеждаме доклади от около 100 изтъкнати компании всяка година. Освен това EVS Translations разполага с голяма мултилингвистична база данни и термини в сферата на финансите, инвестициите и търговията. Това ни помага да предоставяме компетентни преводачески услуги за финансови отчети, правно и регулаторно съответствие, одити, както и периодични материали като публикации за медиите и регулаторни отчети.

Инвестирайте в добрата комуникация и се възползвайте от нашия опит за предстоящия Ви годишен отчет и други финансови преводи. Позвънете ни още днес на 02 980 52 54, за да получите безплатна оферта за качествен превод във всякаква сфера, или ни изпратете имейл за повече информация на: bg(at)evs-translations.com.

Ако имате нужда от финансов преводач или необходимост от финансови преводи, превеждане договори, преводи на държавни ценни книжа, облигации, счетоводни баланси, фактури, данъчни декларации, финансови отчети, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria, относно проекти за финансови преводи на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.