09.10.2012

Плаване на изток

Плаване на изток
Плаване на изток

Индонезия е най-голямата икономическа сила в Южна Азия, като нейното икономическо развитие и удивителен темп на растеж са по-бързи от тези в останалите нововъзникващи пазарни икономики, с изключение на Китай. Откакто Индонезия извоюва независимостта си през 1949 г., приходите, генерирани от добива на природни ресурси — по-специално петрол и газ — съставляват гръбнака на индонезийската икономика, като така спомогнаха за създаването на необходимите условия за неотдавнашния бум.

Въпреки богатите национални залежи на петрол и газ обаче, производството на петрол през последното десетилетие непрекъснато намалява в резултат на разочароващите усилия, полагани за проучване, и намаляващото производство в по-стари находища. В резултат на невъзможността на държавата да даде начало на нови производствени проекти, които биха могли да заменят изчерпващите се производствени обекти, Индонезия престана да бъде износител и на практика прекрати членството си в ОПЕК. Докато бъдещето на Индонезия като главен износител на петрол в най-добрия случай звучи съмнително, нещата в газовия сектор изглеждат много по-добре. В отговор на нарастващото глобално търсене на природни ресурси газовият сектор в Индонезия претърпя серия от реформи, задействани от приемането на Закон № 22/2001. Законът отговори на нуждата от реформи и децентрализация на ъпстрийм дейностите, свързани с проучването и добива на петрол, и сложи край на монопола на държавната Pertamina в ъпстрийм проектите за добив на газ. След десетилетие на реформи и преструктуриране, Индонезия се превърна в шестата по-големина страна нетен износител на природен газ.

Въпреки че в момента най-големите газови компании, работещи в Индонезия, са чужда собственост, секторът все още не е напълно либерализиран. Газовият ъпстрийм бизнес може да бъде извършван директно от чужди компании, но без да се ангажират директно с даунстрийм дейностите, свързани с транспорт и преработка, въпреки че биха могли да създадат дъщерни дружества, изискващ&#1080 о добрение от Индонезийския съвет по координиране на инвестициите (BKPM) и лицензи за даунстрийм бизнес. Едно пълно и цялостно отваряне на газовия сектор обаче не звучи като чак толкова далечно бъдеще, след като новата политика на BKPM показа, че ще разреши изцяло чуждестранната собственост на компаниите, ангажирани с даунстрийм дейности в сектора на природния газ.

Като резултат от тази продължителна либерализация на газовата промишленост Енергийното министерство на Индонезия на практика предвижда инвестициите в петролната промишленост и газовия сектор да се покачат с 37% до края на 2012 г., като достигнат до 18,3 $ милиарда, благодарение на големите проекти, включващи изграждането на множество плаващи терминали за газ и други инициативи в даунстрийм индустрията.

Вашата компания вече инвестира или има намерение да навлезе на индонезийския пазар за петрол и газ? Ние можем да Ви помогнем да изложите ясно позицията си както пред държавен служител, така и пред екипаж на нефтена платформа. EVS Translations е фирма за преводи, специализирана в областта на петролната индустрия.

Все пак услугите по превод за една комплексна индустрия като газовия сектор са едни от най-трудните, тъй като те изискват крайно специализирана лексика. Като компания, регистрирана в FPAL и дългогодишен доставчик на услуги по превод за лидери в индустриалната сфера, ние можем да Ви предложим езикови решения, специално създадени в услуга на Вашите цели в газовия бизнес.

Ако имате нужда от преводи за индустрия петрол / газ или необходимост от преводи на геофизични дневници, геотехнически дневници, планове за разработване, изследвания на пластовете, доклади от експедиции, ръководства за експлоатация, покани за участие в търгове, тръжна документация, презентации, протоколи, процедури, документи за експлоатация, одити за съответствие, програми за сондиране, доклади относно находища, експлоатация на находища, технически чертежи, CAD чертежи, проектна документация, доклади от експедиции, оценки на социалното въздействие, както и всякакви други документи, отнасящи се до производствени дружества и опазване на околната среда, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно проектите Ви за индустрия петрол/газ, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.