08.06.2023

Усъвършенстване на многоезични преводи на каталози за хотелиерската индустрия

Усъвършенстване на многоезични преводи на каталози за хотелиерската индустрия
Усъвършенстване на многоезични преводи на каталози за хотелиерската индустрия

Въведение:

Ефективната комуникация е от решаващо значение за бизнеса, за да разшири своя обхват и да обслужва различни пазари в днешния глобализиран свят. За производителите и доставчиците на решения за кетъринг оборудване и бюфети в индустрията на хотелиерството, преводът на продуктови каталози на множество езици е решаваща стъпка към свързване с международни клиенти. В тази публикация в нашия блог разглеждаме предизвикателствата и решенията, пред които беше изправен наш клиент, който ни се довери да преведем неговия обширен каталог от 80+ страници на два езика, по-специално на испански (Мексико) и френски (Канада). Като се фокусирахме върху точността, по-голямата дължина на думите след превода на целевия език и пространствените ограничения, успешно се справихме с този взискателен проект с помощта на InDesign.

Разбиране на нуждите на клиента:

Нашият клиент, виден производител и доставчик на решения за кетъринг оборудване и бюфети, осъзна важността на достигането до по-широка аудитория и генерирането на международен интерес към неговите продукти. За да постигне това, той се обърна към нас с изчерпателна молба: да преведем обширния му каталог на испански (Мексико) и френски (Канада) език, включително всички размери на артикулите. Това се оказа сериозно предизвикателство поради обема на каталога и техническата специфика на съдържанието.

Използване на InDesign за безпроблемен превод:

Като се има предвид сложността на задачата, използвахме Adobe InDesign – универсален софтуер за предпечатна подготовка, широко използван за създаване на печатни и дигитални медии. Надеждните функции и възможности на InDesign за интегриране на софтуер за превод гарантираха, че можем да се справим с процеса на превод ефективно, като обръщаме голямо внимание на по-голямата дължина на думите в превода на целевия език и адаптирането на преведеното съдържание, за да подхожда на оригиналното оформление.

Справяне с по-голямата дължина на думите на целевия език:

Едно от специалните съображения при превода на каталога беше справянето с по-голямата дължина на думите на целевия език. Някои езици, включително испански (Мексико) и френски (Канада), често изискват повече място, за да изразят същото послание, предадено на английски език. Работихме в тясно сътрудничество с професионални преводачи с обширни познания по целевия език, за да преодолеем това препятствие. Те умело адаптираха съдържанието, като същевременно запазиха същността му (процес, известен като транскреация), гарантирайки, че всяко описание на продукта, функция и полза са предадени точно в преведените версии.

Превод на точните размери на артикула:

Друг критичен аспект на проекта беше точното превеждане на размерите на артикула. Предвид техническото естество на решенията за кетъринг оборудване и бюфети, прецизните измервания са жизненоважни за клиентите, за да вземат информирани решения за покупка. Нашият екип усърдно провери и прецизно преобразува всички размери в съответната метрична , като гарантира, че те са съобразени безпроблемно с преведеното съдържание. Това внимание към детайлите ни позволи да предоставим точна и надеждна информация за потенциални клиенти на испански (Мексико) и френски (Канада) език.

Справяне с пространствените ограничения:

Преводът на обширен каталог включва нещо повече от езикови съображения. Изправихме се пред допълнителното предизвикателство да поставим преведеното съдържание в определените пространства при оформлението на каталога. За да преодолеем това затруднение, съчетахме опита ни в графичния дизайн с ефективно използване на функциите за оформление на InDesign. Чрез умело боравене с текст и графични елементи гарантирахме, че преведените версии запазват визуалната привлекателност и четимост на оригиналния каталог.

Заключение:

Този успешен превод на обширния каталог на производителя на испански (Мексико) и френски (Канада) език демонстрира значението на ефективната комуникация за достигане до международни клиенти, като същевременно илюстрира различните компоненти на процеса на локализация. Като използвахме възможностите на InDesign и подходихме внимателно към предизвикателствата, свързани с по-голямата дължина на думите на целевия език, нуждата от точен превод на размерите на артикулите и пространствените ограничения, предоставихме висококачествен превод на каталога за нашите клиенти в хотелиерската индустрия. Този проект е пример за нашия ангажимент да предоставяме персонализирани решения, които позволяват на бизнеса да разширява глобалното си присъствие и да се свързва с клиенти, говорещи различни езици.

 

-> За да научите повече за нашите услуги, посетете нашия уебсайт и ни следвайте в LinkedIn.