15.04.2014

Свят на мобилни приложения

разработчици на мобилни приложения
Предлагаме професионалното си съдействие на разработчици на мобилни приложения, които желаят да предлагат продуктите си на световния пазар

Възникнали като нещо съвсем ново, софтуерните приложения днес са сериозен бизнес. За да си дадете сметка колко бързо мобилните приложения или т.нар. apps революционализираха дигиталния пазар, обърнете внимание на следната статистика: преди 7 години не съществуваше такова нещо като софтуерни приложения. Днес двете най-големи платформи за сваляне на приложения Google Play и Apple App Store предлагат над 15 млн. различни приложения. Освен впечатляващия им брой, приходите, генерирани от приложения, достигат приблизително 26 млрд. щатски долара за 2013 г.

Основната движеща сила при приложенията, задвижвани от приходи, са игрите, разбира се. Докато голям брой от безплатните приложения като тези в сферата на търговията на дребно и медиите привличат потребителя да закупи определени продукти, приложенията за игри в повечето случаи трябва да бъдат закупени. Това обаче не пречи на популярността им. Angry Birds и други известни приложения за игри преодоляват физическото разстояние, езиковите бариери и културните различия и затова имат потенциала да се превърнат в истински глобален феномен.

В допълнение към популярността на пазара за приложения в богатите страни сега се наблюдава същата тенденция на разрастване на сектора и в развиващите се страни. В развиващите се икономики на Бразилия, Русия, Индия и Китай, броят на активираните устройства нарасна с над 100% през 2013 г. В по-малко развитите – и по-малко споменаваните – развиващи се пазари резултатите за същия период от време са били още по-високи като на места е достигнал увеличение с над 300%. Отделно от броя на активирани устройства, времето, прекарано в работа с приложения за мобилни устройства, също рязко се е увеличило – в САЩ се е удвоило от 66 минути до 127 минути на ден от 2010 г. до 2012 г.

С постоянното разрастване и разнообразяване на сегмента от световното население, което стъпва на пазара за приложения, потенциалната печалба може да бъде огромна не само за игри, базирани на приложения, но и за дигиталния маркетинг и продуктовото позициониране. Тази възможност обаче върви наред с предизвикателство: както технологията напредва, така приложенията стават по-сложни, интерактивни и социални в по-голяма степен. В България например делът на потребители на мобилни приложения тепърва ще се увеличава, но се наблюдава засилена нужда от преведени платформи и приложения на български език, за да може да бъде обхванат по-голям брой потребители и за да се постигне по-голяма бързина при използването им в забързаното ни ежедневие.

Ключът към така описаните приложения се крие във възможността им да извършват комуникация с потребителя. В по-широк смисъл способността на приложение за игра да навлезе на все по-разрастващ се глобален пазар ще зависи от езиковите характеристики т.е. способността ефективно да се извършва комуникация на множество езици. Най-лесният начин да се гарантира, че въпросните приложения за игри са направени, за да свързват потребителите на много езици, е чрез помощта на фирма за преводи.
EVS Translations е опитен и коректен партньор в сферата на комуникационните технологии, разполагащ със специализирани заклети вътрешни преводачи, които могат да гарантират, че цялата информация от оригиналния материал е предадена точно и ясно в зададения формат.
Нашите преводачи в сферата на софтуерните приложения и IT специалистите ни могат да Ви предложат необходимата техническа експертиза, необходима за IT преводи.

Ако имате нужда от IT, web и софтуерни преводи, или необходимост от преводи на сайтове, всякаква техническа документация, спецификации, SEO оптимизация, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно проектите Ви в IT секторa, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.