31.10.2013

Перфектно местоположение: Япония и Тихоокеанското крайбрежие

преводи с японски език
Икономика с единен пазар на Тихоокеанското крайбрежие – привлекателна търговска зона и нужда от професионални преводи с японски език

Основната икономическа теория повелява, че устойчивият растеж се постига по-скоро чрез разнообразна международна търговска дейност, а не чрез рестриктивна икономическа политика. Историята на Япония е най-яркият пример в подкрепа на това твърдение. В периода на 80-те години на 20-и век търговската дейност и иновации, движени от износ, преобразиха една разрушена от войната икономика в глобален икономически двигател. Макар че безспорно последствията от катастрофата във Фукушима и глобалната рецесия продължават да задушават икономиката на Япония, нацията бавно възстановява статута си на двигател на Тихоокеанското крайбрежие, като привежда в действие изпитаните принципи, които са подхранвали икономиката на страната в продължение на десетилетия.

Износ
Ключът за успеха на японската икономика винаги е бил износът. От евтините, комерсиални радиоапарати с ниско качество от 50-те години на 20-и век до високотехнологичните електронни устройства днес японските инженери винаги са притежавали способността успешно да разработват и прокарват на пазара иновативни продукти. Със съзряването на икономиката на Япония и увеличаването на производствените цени японските компании бяха принудени да прибегнат до офшорни производствени съоръжения за производство и разпространение. Естествено, решението беше да се инвестира в съседни страни на Тихоокеанското крайбрежие. Например, от 2002 г. до 2012 г., японските инвестиции в Южна Корея се увеличиха с почти 500% (от 5.2 млрд. долара до 25.6 млрд. долара). Аналогично активите на Китай се увеличиха с над 600% (от 12.4 млрд. долара до 93.2 млрд. долара). Следователно задвижваната от износ икономика на Япония не само засилва икономическото възстановяване на страната, но и води до растеж в региона.

Обещанието на Тихоокеанското крайбрежие
Без съмнение икономика с единен пазар на Тихоокеанското крайбрежие има потенциала да се превърне в най-голямата и привлекателна търговска зона на света. Също както благодарение на търговските маршрути по Пътят на коприната изолираните средновековни селища в Централна Азия са просперирали, съвременният еквивалент на подобна схема ще доведе до устойчиво развитие в участващите страни. В частност Япония се намира в перфектна позиция, за да се възползва от този развиващ се пазар не само поради стратегическото си местоположение в средата на бързо разрастващ се регион на Тихоокеанското крайбрежие между Китай и САЩ, но и поради ориентираната към износ икономика.

Ако имате нужда от маркетингови преводи, или необходимост от преводи на прессъобщения, брошури, рекламни листовки, POS материали, PR материали, документи за маркетингови кампании, маркетингови изследвания, пазарни проучвания, презентации, заключителни доклади, електронен бюлетин, информационни материали, материали за разработване на маркетингов бюджет, корпоративна идентичност, директен маркетинг или легализация на фирмени документи, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно Вашите маркетингови проектите, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.