02.09.2014

Медицински технологичен хъб в Новия Юг

Само преди няколко десетилетия, когато хората са си мислели за южна Америка и особено щат Джорджия, често са изниквали образи на ферми за фъстъци и плантации за праскови. Въпреки че Новият Юг все още се гордее с успешна селскостопанска дейност, репутацията му на един от най-динамичните и иновативни икономически центрове в страната се основава на по-нетрадиционни сектори. Днес, бизнес компаниите в южния регион на Америка се славят по-скоро с иновациите си в сферата на въздушното пространство, ИТ технологии и медицински патенти, отколкото с добива на лук и бамя. В много аспекти, столицата на икономическата дейност в южните части на Америка, Атланта, днес е дом не само на голям брой утвърдени компании от списъка „Fortune 500“ като „The Home Depot“, „UPS“, „Coca-Cola“ и „Delta Airlines“, но също така се е превърнала в национален център на фармацевтичната индустрия и медицинските технологии.

Понастоящем над 500 компании, развиващи дейност в сферата на медицината, фармацевтичната индустрия и медицинските технологии, са се установили в метро зоната и предоставят работни места за над 50 000 души.

При всички случаи, позицията на Атланта в национален план и влечението в глобален мащаб към всичко, свързано с медицински технологии, само по себе си има смисъл. По подобие на националния щаб на Американските центрове за Контрол и превенция на заболявания Атланта се явява епицентър на въпроси, засягащи националното обществено здраве. Градът се гордее и с членството си в редица водещи изследователски болници и университети като Emory University, Georgia Tech, UGA и Georgia State, които привличат както утвърдени професионалисти, така и новото поколение обещаващи изследователи в сферата на медицинските технологии и фармацията. Освен това властите, отговорни за бизнес развитието на Атланта, работят последователно, за да направят града атрактивен за стартиращ бизнес и световно известни марки, като прилагат множество стимули спрямо бизнес инициативите от всякакъв вид, не само медицински технологии.

Резултатът от тази офанзива с цел бизнес развитие в комбинация с ниските разходи за назначаване на служители и поносимите ежедневни разходи бързо довеждат до впечатляващи резултати. Освен с увеличаване на броя на присъстващи в региона лидери в сферата на медицинските технологии като „CIBA Vision“, „Baxter International“ и „Kimberly-Clark Health Care“ Атланта се гордее с известен брой компании пионери в определена пазарна ниша с фокус на дейността върху високоспециализираните и иновативните медицински продукти и решения включително:

  • „GeneCure Biotechnologies“ с фокус използване на технология за трансфер на гени за разработване на лекарствени средства срещу животозастрашаващи болести при хората като генетични и инфекциозни заболявания и рак.

  • „CryoLife“ разработва биологични изделия за имплантиране, хирургични лепила и биоматериали за употреба при възстановяване на кръвоносни съдове и гръбначен стълб.

  • „Elan Holdings, Inc.“ е компания в сферата на биотехнологиите, която се фокусира върху напредналите видове терапия при лечение на неврологични и автоимунни заболявания и контрол на остра болка.

  • „DSM Chemicals“ произвежда витамини и съставки за фуражната, хранителната и козметичната индустрия, както и активни съставки на фармацевтични продукти.

  • „Micromeritics Instruments“ произвежда анализатори на размер и разпределение на частици, анализатори за специфична повърхност и други контролно-измервателни прибори.

У нас „Българската асоциация на търговците на медицински изделия“ подкрепя дейността на българските производители и вносители на едро на медицинска апаратура и консумативи и организира инициативи за разширяване на експертизата в бранша, осигурява навременна информация и срещи за обсъждане на най-новите тенденции в медицинските технологии, въвеждане на ново оборудване в съответствие с изискванията на ЕС и хармонизиране на законодателните норми в здравеопазването и свързаната търговска дейност. Добър пример за напредъка в сферата в България е представеното от „Сити Клиник“ през март 2014 г. технологично решение по стандарта Cisco Medical-Grade Network за обмен на медицинска информация в и между лечебни заведения.

Ако имате необходимост от медицински преводи или се занимавате с разработване, производство и разпространение на медицински технологии в сътрудничество с чуждестранни компании, EVS Translations е Вашият доверен партньор. Медицински преводи на медицинските материали и технически спецификации по Вашите проекти лесно ще предадат важната информация в тях благодарение на нашите медицински преводи, които извършваме специализирано от и на 20 основни езика. Доверете се на нас да се погрижим за всичко необходимо за Вашия перфектен превод! EVS Translations предоставя специализирани медицински преводи на технически спецификации, маркетингови материали, изследвания и сертификати за навлизащи на пазара медицински продукти и оборудване за компютърна диагностика за корпоративни партньори в България и Европа.

Медицински преводи, преводи за фармация, козметика, токсикологични изследвания, медицински спецификации, всякаква документация за медицинска апаратура, може да бъде преведена и редактирана, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес, относно проекти за медицински преводи на телефон: +359 (2) 980 56 68, или ни изпратете запитване на bg(at)evs-translations.com.