04.12.2012

Приложения за мобилни телефони – мобилност в ежедневието?

Доколко е мобилен вашия бизнес? Доколко е мобилен живота ви?

Приложения за мобилни телефони
Приложения за мобилни телефони – мобилност в ежедневието?

Бизнес инструментите, които придават допълнителна стойност към продуктите ви, могат не само да намерят място на пазара, но и да спомогнат за оформянето му. Ако клиентите оценяват един бизнес по скоростта на доставките му, способността за навременна реакция във всяка ситуация и чрез всички налични платформи е от ключово значение. Пазарът на приложения за мобилни телефони залага в голяма степен на обещанието за подпомагане на предприемачите да запазят пълен контрол върху дейността си, независимо от географските ограничения.

EVS Translations работи с клиенти, чийто бизнес се обуславя от стремежа им към ясни комуникации, независимо от различните езици или среди на общуване. В много случаи начинът им на работа се е трансформирал коренно с помощта на мобилните им приложения.

Инструментите за iPhone, като например FlightTrack Pro, който позволява на пътуващите да следят полетите и да актуализират резервациите си, и ClockIn, който дава възможност на работещите на свободна практика да проследяват възложените на индивидуални клиенти проекти, предлагат не само удобство, но и ефективност на планирането, като така позволяват да се извлече максималното от най-ценния ресурс – времето на работещите.

Но разбира се не само за работещите е важно да планират предвидливо времето си; интересен факт е, че “мобилните майки”, особено в Съединените щати, са все по-съществен двигател на икономическия растеж. Неотдавнашен доклад на експерта за мобилни реклами InMobi доказва, че американските майки контролират общ годишен домакински бюджет от 2,4 трилиона долара и са основният двигател на повечето покупателни решения. Тази група все по-масово се насочва към смартфоните. „Мобилните майки” прекарват средно 10,1 ч. на ден онлайн. Приложенията за планиране на ежедневието им за тях са безценен инструмент, който им помага да се ориентират в натоварения си график, да се справят с множеството задачи и да организират бюджета си, а пазарът не закъснява да разпознае влиянието на тази група и да потърси начини да й въздейства.

Много нововъзникващи икономики се дирижират от социални групи, прескочили пряко от технологичното невежество към умелото ползване на смартфони. Например в Бразилия продажбите на смартфони нарастват със 77% само за първата половина на 2012 г. Правителствената инициатива за безплатен Wi-Fi достъп постави бразилските граждани на трето място на планетата по ползване на интернет – над 91млн. души, съгласно последните проучвания. Така „пробуденото” за интернет население се носи стремително напред по гребена на технологичната вълна, като последните тенденции сочат, че хора, които доскоро са нямали дори елементарна компютърна грамотност, бързо се превръщат в собственици на смартфони и редовни потребители на мобилни приложения. Потребителите от страните от БРИКС се превръщат в реална пазарна сила, като за много от тях освен практическите организационни ползи мобилните приложения се свързват и с по-висок социален статус.

EVS Translations работи с широк диапазон от износители на стоки или услуги, които търсят ясна и точна комуникация с тези нови целеви потребители. Един професионално преведен уеб сайт е отлична отправна точка в това начинание, като в момента бразилският вариант на португалския език е особено популярна опция. В допълнение рекламните средства, отделяни днес за мобилен маркетинг в развиващите се икономики, отбелязват стремителен растеж.

През юли 2012 г. броят на интернет потребителите в Африка премина бариерата от един милиард души. В целия африкански континент мобилните приложения се превръщат в инструмент на социална промяна, като поставят ключова информация в ръцете на обикновения африканец. Приложението Huduma позволява на жителите на Кения, Уганда и Мозамбик да докладват за местни и регионални проблеми чрез SMS и интернет. По този начин потребителите на Huduma довеждат до знанието на широката общественост въпроси като повредени водопроводи в застрашени зони, злоупотреби на учители в училищата, неадекватна полицейска защита и случаи на корупция в съдебната система. В Нигерия BudgIT дава достъп до официалните финансови статистики на правителството, което води до невиждано досега ниво на прозрачност в управлението. Приложение MedAfrica, разпространено първоначално в Кения от Shimba Technologies, позволява на потребителите да проверяват правоспособността на лекари, да намират удобни за тях болници и да сверяват назначеното им медикаментозно лечение. Съществуват планове за разширяване на обхвата на приложението на цялата територия на континента.

Докато създателите на приложения трябва да бъдат аплодирани за усилията им да стимулират положителна социална промяна, те естествено се стремят да запазят и разширят своята потребителска база.

Съвсем скоро Nokia разкри плановете си да предлага безплатни приложения за навигация и карти за конкурентни устройства. Here Maps предлага безплатни за сваляне улични карти за офлайн ползване и аудио навигация за пешеходци. Приложението директно кръстосва шпага с предлагания от Google продукт, като и за двете компании е пределно ясно, че точно този инструмент е златна мина за пазарни проучвания. Here Maps ще докладва на създателите си точно къде се намират техните потребители във всеки един момент и какво възнамеряват да направят. С такава информация рекламните предложения ще могат да се адаптират към нуждите на клиента с хирургическа прецизност.

Мобилните приложения ни носят удобство и подобряват организацията ни, като моделират света, в който живеем, често в изключително положителна посока. Те ни служат и ни помагат, но не трябва да забравяме, че освен това и ни следят. EVS Translations е глобален партньор със специализирани екипи от преводачи в сектора на комуникационните технологии, което гарантира, че Вашата информация ще достигне желаната аудитория с кристална яснота независимо от целевия формат или език. През 2012 г. посланието до потребителите на приложения за мобилни телефони се носи по целия свят.

Ако имате нужда от IT, web и софтуерни преводи, или необходимост от преводи на сайтове, всякаква техническа документация, спецификации, SEO оптимизация, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно проектите Ви в IT секторa, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.