03.08.2022

Как проектните мениджъри могат да добавят стойност за купувачите на корпоративен превод?

Как проектните мениджъри могат да добавят стойност за купувачите на корпоративен превод? Помним една страхотна сесия на живо на Тъкър Джонсън от Nimdzi Insights, който разказа за значението на мениджърите на проекти за превод. Неговият гост, представител на доставчик на езикови услуги, предупреди за опасността проектните мениджъри да се превърнат в „бавачки на файлове“ – в хора, които просто прехвърлят документи между клиентите и преводаческите екипи.

Разбира се, всеки голям доставчик на преводи знае, че проектните мениджъри предоставят добавена стойност на фирмите, които се нуждаят от подкрепа и имат големи изисквания към качеството на превода. Отличният проектен мениджър е нещо доста по-различно от „посредник“, който смазва зъбците на “преводаческата машина”. Той работи упорито, за да изпълни конкретните изисквания на клиентите и непрекъснато оптимизира качеството на продуктите и цялостното предоставяне на услугите.

Прецизното планиране на проекта гарантира надеждност дори във времена на несигурност

Проектните мениджъри наблюдават целия производствен процес – от управлението на терминологията и лингвистичната продукция до осигуряването на качеството и всяка координирана дейност заедно с екипа за преводни технологии. При голям обем и/или сложна преводаческа работа, те управляват проекта в съответствие с конкретните процеси, етапи и показатели, за да осигурят постоянно високо качество на предоставяните услуги и продукти. Те планират проектите, като предвиждат достатъчно капацитет, за да се справят с непредвидени трудности, възникнали с човешките ресурси и в самата работна среда, което от своя страна позволява стриктно спазване на сроковете и надеждност на доставката.

 

В EVS Translations задълженията на мениджърите на проекти за превод включват:

  • Планиране и управление на преводачески поръчки (планиране, консултиране с клиенти относно крайните срокове).
  • Създаване на екип за обработка на поръчката (подбор на подходящи и предимно собствени служители, например вътрешни преводачи).
  • Осигуряване на потока от информация (включително координиране на запитванията от преводачи).
  • Проследяване на срокове и контролни точки за гарантиране на качеството.
  • Участие в обучителни сесии и брифинги за продукти.
  • Участие в начални срещи и дискусии при проблеми с качеството.
  • Актуализиране на информацията за клиента.

 

Сега, когато видяхте как мениджърите на проекти за преводи допринасят толкова много за процесите в преводаческите проекти, сигурно се убедихте, че те наистина са ключ към успеха на една преводаческа организация – освен, разбира се, висококвалифицираните и обучени преводачи, специализирани в конкретни области. Тази организация позволява на доставчици на преводачески услуги като EVS Translations да постигат високо качество и навременна доставка на нашите проекти за превод във всякакъв мащаб.

За да научите повече за проектния мениджмънт в EVS Translations, вижте какъв е опитът на проектните мениджъри в координирането на голям обем за превод и разнообразни изисквания на нашия уеб сайт. Насладете се!

За още съвети относно подготовката за вашите предстоящи многоезични проекти Свържете се с нашия екип днес. Или ни последвайте в LinkedIn, за да научите повече за работата на нашия екип и как подкрепяме бизнеса.

EVS Translations UK Ltd.
+44 (0)115 964 4288

EVS Translations USA Inc.
+1 404-523-5560

EVS Translations GmbH
+49 69/82 97 99-99

 

Снимка Bruce Mars / Unsplash