24.05.2018

Даваме шанс на младите таланти − програми за обучение EVS Translations!

EVS Translations обучава свои млади таланти повече от 10 години. Особено интересно за нашите стажанти и студенти от дуалното образование е, че до момента процентът на приетите е 100%. Първият ни стажант, който се присъедини към нас през 2008 г., днес все още работи в компанията.

За системата за дуално образование EVS Translations използва бизнес обучението по офис мениджмънт. Тази система за обучение на две места − в бизнеса и в професионалното училище − сега се въвежда в много страни, защото дава на младите хора практическо и теоретично обучение едновременно.

Даваме шанс на младите таланти − програми за обучение EVS Translations!
Даваме шанс на младите таланти − програми за обучение EVS Translations!

Денис Фишер е стажант при нас от 1 август 2017 година.

ЖA: Как попадна в EVS Translations?

ДФ: След като взех техническа матура (сертификат, който се получава при завършване на гимназия) по бизнес и мениджмънт през 2016, прекарах два семестъра в изучаване на геоинформатика и градски технологии. Обаче осъзнах, че бизнесът ме интересува повече, затова потърсих бизнес стаж по офис мениджмънт. Открих обявата на EVS Translation и кандидатствах.

ЖA: Какво ти допада най-много в обучението на EVS Translations?

ДФ: Вече ми бе дадена възможност да се справя самостоятелно с много различни задачи, което показва високото ниво на доверие, което ми се гласува. Никога не са ми възлагали нещо, само за да съм зает. Всички задачи бяха от практическо значение за работата. Ако имам въпроси или съм потънал в изпълнението на някаква задача, мога винаги да разчитам на моите колеги да отделят време, за да ми помогнат.

ЖA: Какво правиш в свободното си време, за да балансираш работата?

ДФ: Прекарвам повечето време във водата или по вода. Плувах като спасител в Германската асоциация на спасителите в град Гроскроценбург повече от 12 години. В последните години открих стендъп падъл бординга (вид сърф) на река Майн и сега съм страстен фен на този спорт.

ЖA: Имаш ли вече планове какво ще правиш след стажа?

ДФ: Често съм мислил за това какво ще правя в бъдеще, но тъй като в момента работя само в третия отдел (по маркетинг) − след като бях в счетоводството и в отдел „Секретариат и деловодство“ − и все още не съм запознат с всички отдели и функции, малко е рано за окончателно решение. Разнообразието от дейности по управление в офиса прави това решение още по-трудно.

Точно сега основната ми цел е да завърша програмата си за обучение и да науча колкото е възможно повече. Бих искал да се възползвам от възможността да ви благодаря за доверието, което ми гласувахте и за подкрепата, която получих. Очаквам с нетърпение следващите две години!

EVS Translations винаги търси нови таланти: следващите места за обучение ще бъдат анонсирани през есента на 2019 г. Проверявайте нашата страница Кариери или изпратете молба за кандидатстване още днес.