22.06.2017

Строителният сектор и секторът за недвижими имоти продължават да разчитат на сектора за езикови услуги и през 2017

Строителният сектор и секторът за недвижими имоти продължават да разчитат на сектора за езикови услуги и през 2017
Строителният сектор и секторът за недвижими имоти продължават да разчитат на сектора за езикови услуги и през 2017 – EVS Translations

EVS Translations работи в сферата на редица икономически сектори, като предоставя мрежа за подръжка и обслужване на своите клиенти благодарение на офисите си в Европа и САЩ. Така съвсем естествено компанията придобива представа и опит за влиянието на глобалните тенденции върху тези сектори. Да вземем нефтената и газовата промишленост – когато цените на петрола паднаха, а проучванията намаляха, настроенията в индустрията бяха очевидни при разговори с нашите клиенти.

Друг голям сектор, в който EVS Translations е активно ангажирана е този на строителния бизнес и сектора за недвижими имоти. През 2017 офисите в Германия отчитат бум на преводните проектите за този сектор, а изискванията не подсказват за спад. В момента постоянният поток на проектите включва не само инвеститори в недвижимо имущество и строителни фирми, но и правни фирми, които се занимават с имуществено право. Преводите са разнообразни ̶ от отчети и доклади, през маркетинг материали за нови проекти, до годишни финансови отчети за фондове на недвижими имоти и дружества, чиито акции се търгуват на пазара. В САЩ и Великобритания също се наблюдават положителни тенденции, а секторът и там продължава да бъде надежден източник на работа на офисите в тези локации.

Но както и в други индустрии, а и в частност – в светлината на настоящия икономически и политически климат в САЩ и Великобритания – този позитивизъм е примесен с предпазливост. Пред Обединеното Кралство стои въпросът с Брекзит, а пред САЩ – въпросът за Доналд Тръмп. Брекзит доведе със себе си увеличение на разходите за внос на сурови материали, а свободният поток на работници имигранти е под заплаха и то за индустрия, която вече е изправена пред недостига на кадри. Що се отнася до президента Доналд Тръмп и въпреки сравнително положителното становище на KPMG в Real Estate Industry Outlook Survey 2017 (Проучване на пазара на недвижими имоти 2017), то все пак поставя под въпрос влиянието, което новата администрация на Белия Дом и политиките на президента по отношение на данъчните реформи и имиграцията ще окажат върху сектора.

Като доставчик на преводачески услуги, EVS Translations в частност има интерес от глобализацията на фирмите от строителния сектор и сектора за недвижими имоти, тъй като именно оттам идват и нуждите от специализиран превод. Компанията е помагала на фирми от Азия, Европа и САЩ да участват в отвъдокеански търгове с превода на тръжната им документация; неизброими са вече и преводите за правно и регулаторно съответствие, данъчните преводи, преведените екологични планове и документи за отделите за връзки с обществеността, преведените строителни планове за водещи строителни компании от САЩ, които се стремят да увеличат присъствието на своите строителни материали на немския пазар, както и техническите преводи за производствени машини за армията. Това е един наистина динамичен сектор по отношение на изискванията за широкия обхват на корпоративното и техническо съдържание, което трябва да бъде превеждано, а EVS Translations е уверена във възможностите си във връзка с бъдещите си клиенти. Както и досега вървим напред с пълна отдаденост на постоянното усъвършенстване и осигуряване на безкомпромисно качество от всички вътрешни екипи и продължаваме да подобряваме процесите в съответствие с нарастващите нужди на клиентите. Надеждният проектен мениджмънт за проекти с голям обем, форматирането и предпечатната подготовка, сигурността на данните и отличната лингвистична поддръжка с помощта на силно управление на терминология са ключови.

И така, докато препускаме през 2017 и се приближаваме към 2018, кои са клиентите, които ще свържат строителният сектор и недвижимите имоти с превода? Според доклада Strength amidst uncertainty in 2017 (Силата в несигурността през 2017) на Moore Stephens, международна счетоводна и консултантска мрежа, строителните и фирмите от сектора на недвижимите имоти във Великобритания, които са били интервюирани, са посочили експортните дейности като основни за растежа. И макар че без съмнение това са приоритетите – на раменете на обучаващия персонал лежи отговорността за липсата на квалифицирани кадри – ние следим тенденциите с голям интерес. От другата страна на Атлантика нашият американски екип очаква още повече преводи, поръчани от фирми за недвижими имоти, тъй като те продължават да разнообразяват портфолиото си с международни инвестиции, а нашите европейски офиси ще продължат да реагират светкавично и гъвкаво на разнообразните изисквания, които идват от все по-големия брой клиенти от сектора на недвижими имоти.

Имате въпроси относно превода на Вашата строителнаили тръжна документация? Не се колебайте да се свържете с български офис на компания – щракнете тук!