13.02.2015

Свети Валентин / Valentine's Day – Дума на деня

С наближаването на Свети Валентин, какъв по-добър повод да си спомним за любовта – това прекрасно чувство, което ни подтиква да витаем в често нереалистични, но толкова приятни мечти.

Купидон може да ни застигне във всяко кътче на света и стрелите му могат да ни уцелят без предупредителен вик на език, който разбираме, понеже любовта говори на езика на сърцето, а не на разума. Просто погледнете всички тези отскоро влюбени двойки, които говорят различни езици, но независимо от лингвистичните бариери намират начин да се разбират. За страничния наблюдател изглежда така, сякаш те са развили някакъв техен разбираем само за тях начин на комуникация, който изглежда съвършено нелогичен, но за тях има смисъл.

Нашата мисия е да свързваме ефективно хората по земното кълбо, независимо от езика, който говорят, затова така високо ценим и се отнасяме с уважение към любовта като към универсално средство за комуникация.

За да добавим още ароматични подправки към вашето отбелязване на Свети Валентин, ви предлагаме четири интересни факти от света, свързани с любовта – от най-привлекателния акцент и най-предпочитаното вино, до любовната ябълка и афродизиаците.

– Знаете ли, че – изненада! – британският акцент е определян като най-привлекателният акцент?

– Знаете ли, че най-купуваното вино за празника на Свети Валентин е шардоне?

– Знаете ли, че лешниците са афродизиак и поради това някога са смятали, че танцът около лешников храст разпалва любовта?

– Знаете ли че някога доматът е бил известен като любовна ябълка заради качествата си на афродизиак?

И ако любовта не е в емоционалния ви списък този уикенд, можете да се отдадете на уютни отношения с вашия диван и да си позволите крайност, която на български език носи грозната дума плюскане, но всъщност е едно напълно заслужено глезене на сетивата – с вино, шоколад и романтични филми и така да си подарите един незабравим Свети Валентин.