09.05.2019

Видео записи за корпоративно обучение

Видео записи за корпоративно обучение - EVS Translations
Видео записи за корпоративно обучение – EVS Translations

В една от предишните публикации в блога говорихме за процеса на създаване на субтитри за видео записи. В днешната статия ще говорим за всичко, което можете да направите с тази услуга.

Задавали ли сте си някога въпроса защо, когато влезете в ресторант от американска верига в чужбина, начинът им на обслужване, менютата и т.н. са същите като в САЩ? Това е така, защото много от големите компании използват корпоративни обучителни видео записи за своите служители, за да осигурят еднакъв и разпознаваем брандов имидж по целия свят. А когато имате франчайзинг в страни, където не се говори английски, трябва да имате превод на субтитри за тези видео материали – и ето тук се намесва EVS Translations.

За един от нашите клиенти – международна верига за бързо хранене, базирана в САЩ, преводачите транскрибираха нейни видео записи на английски език (оригиналния език на веригата), след което преводач, за който целевия език е майчин, преведе транскрипцията. След това субтитрите се добавят в точни времеви кодове и файлът се връща със затворени или отворени надписи.

Съществува нещо, за което повечето хора не знаят – когато видео записите се транскрибират и превеждат, можем да работим и с кинетична типография, което означава „движещи се думи“ или думи, които се движат по екрана. Ако клиентът използва кинетична типография за говорещите лица във видеото, техните думи могат лесно да бъдат преведени и добавени обратно във видеото, като това осигурява плавни и професионално изглеждащи обучителни видео материали.

Професионалните и добре преведени видео записи са важни за международния успех, защото за да могат всички служители да разберат основната мисия, работни процеси и процедури на компанията, посланието ви трябва да бъде ясно и да достигне до целия свят, заедно с вашия бизнес, имидж и продукт. А ако искате да постигнете още повече, EVS Translations може да ви изготви цялостни дублажи, като ви осигури още по-добро разбиране на вашето послание.

Свържете се с нас още днес за да ви помогнем при изготвянето на обучителни видео материали!