18.06.2013

Да направиш повече от очакваното

безплатна правна помощ
Всяка година хиляди адвокати и специалисти в областта на правото вземат участие в 10км разходка с цел набиране на средства за безплатна правна помощ

„Единствените хора, които имат полза от съдебните дела, са адвокатите. Мисля, че няколко от тях забогатяха от нас.“ Гевин Росдейл

Правенето на бързи пари в юридическата професия вероятно е нещо обичайно, но възприятието за „големия и охранен“ адвокат, когото не го е грижа за хората с по-малко късмет, е откровено казано несправедливо. Тази година събитието „London legal walk“ е пример за това, че представителите на тази професия могат да участват успешно и в благотворителни събития.

Всяка година хиляди адвокати и специалисти в областта на правото вземат участие в 10-километрова разходка из града с цел набиране на средства за безплатна правна помощ. Тази година каузата е може би по-вaжна и по-достойна от всякога, тъй като реформите в правната помощ заплашват да бъде отнето представителството в съда на много от тези, които се нуждаят от него най-много.

Разходката през 2012 г. набра 540 хиляди лири, но на 20 май тази сума беше надхвърлена, като 482 отбора и общо 7500 юристи отделиха от личното си време, за да съберат около 575 хиляди лири за каузата.

Общо 70 организации ще се възползват пряко, включително Citizens’ Advice Bureaux, защитени домове за малтретирани жени и центрове за настаняване и съвети за имиграция. Подобни разходки се правят и в Брайтън, Кентърбъри, Хейстингс, Ийстбърн, Гилдфорд и Нюбъри. Други събития включват триатлон и дори скачане с парашут. Този път юристите излязоха по улиците не само за да набират средства, но и в знак на протест. На 22 май, само 2 дни след събитието за набиране на пари, стотици юристи демонстранти се събраха пред парламента против плановете на правителството да намали средствата за правна помощ. Предложенията за съкращаване на 220 милиона британски лири от бюджета за наказателна правна помощ и за отнемане на правото на ответника да избере свой законен представител предизвикаха спекулации за фалшива икономика и административен хаос.

С шествие, предвождано от ковчег с надпис „Почивай в мир, правна помощ“, близо 500 адвокати дадоха гласност на страховете си, че тази важна услуга може да бъде оставена в ръцете на участника в търга, предложил най-ниската оферта. Подобен експеримент с устни преводи в съдебна зала доказа, че необмислените решения могат да доведат до много лоши последствия.

Въпреки че това явно не е възпряло правителството, фактът подтикна представители на адвокатската професия да се противопоставят на мерки, възприемани от мнозина за вредни и фундаментално несправедливи.

EVS Translations с гордост подкрепя тези представители на адвокатската професия с професионални юридически преводи – на всички езици.

Ако имате нужда от юридически преводи или необходимост от преводи за корпоративно право, административно право, публично право, конкурентно право, патентно право, осигурително право, трудово право, документи необходими за съдебни спорове и съдебни дела, искове, договори, лицензи, патенти, арбитражни решения, превод на пълномощно, нотариални заверки, документи за недвижими имоти и данъчно облагане, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес, относно юридически превод, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.