03.04.2018

Вече е официално – Мюнхен ще е домакин на 11тата Конференция на Асоциацията за глобализация и локализация (GALA)!

Мюнхен ще е домакин на GALA Конференция 2019

Със 72-секунден видеоклип, който заема известното въведение на немския сериал „Таторт“, ежегодната GALA Конференция оповести първите подробности във връзка с най-същественото събитие на 2019 г. за индустрията за превод и локализация: GALA Конференцията през 2019 г. ще се състои в Мюнхен от 24 до 27 март! Нека погледнем назад към трите успешни дни на GALA Конференцията за 2018 г. в Бостън миналия март. Въпреки снежната буря всички участници пристигнаха невредими – нищо нямаше да попречи на дискусията за новите тенденции в локализацията.

Тази година домакинът – Асоциацията за глобализация и локализация, отново ни предложи авангардни презентации и интерактивни семинари. Това, което направи събитието специално, беше прилагането на редица реални примери за споделяне на информация и за подобряване на съществуващата информация. От особен интерес за екипа на EVS Translations USA беше нетуъркинг сесията, на която се обсъждаше оборота в преводаческата индустрия, тъй като се споделиха съвети за прецизно прогнозиране на изискванията за озвучителни проекти въз основа на няколко ключови въпроса.

Темата за автоматизираните езикови услуги заемаше централно място на събитието. Участниците представиха своите почти изцяло автоматизирани езикови и преводачески услуги – включително някои, които напълно изключват човешката намеса. Това на моменти придаде на събитието футуристична и стерилна атмосфера. Трудно е обаче да се сърдим на компаниите за това. Натискът от гледна точка на време и цени е сериозен, а никой не иска да изглежда, все едно е изостанал от съвременните технологии. С оглед на всичко това се вълнуваме да видим как ще се развие преводаческата индустрия и през тази година и очакваме с нетърпение 11тата ежегодна GALA Конференция в Мюнхен.

Изпуснали сте конференцията в Бостън? Свържете се с Михаела Ангелова или Гергана Минева от отдел „Продажби“ в София. Те с удоволствие ще ви помогнат по всякакви въпроси във връзка с проекта ви за превод. Можете да се свържете с тях на телефон: 02 980 56 68 или на имейл: salesbg@evs-translations.com. За нас ще е удоволствие да се чуем с вас!