16.01.2014

Да платиш ниска цена

преводи на инструкции за безопасност
Ние поставяме фокус върху преводи на инструкции за безопасност на труда, ръководства за здраве и безопасност, брошури и материали за обучение

На 30 декември товарен влак със суров петрол дерайлира близо до град Каселтън в Северна Дакота. Влакът с 18 вагона се придвижвал от едно от най-благодатните места за производство на петрол в Америка, Бакън фийлдс, и е само най-скорошният пример от серия огнени инциденти, свързани с превозването на суров петрол. През юли миналата година в Лак-Мегантик дерайлирало средство за транспорт на суров петрол отне живота на 47 души и насочи вниманието по целия свят към проблема за безопасността на превозите.

Тези инциденти обаче, колкото и да са ужасяващи, са само нищожен дял от проблемите с безопасността на работното място, които се появяват всяка година. През 2012 г. над 2 млн. души по света са загинали в трудови злополуки. Те включват не само големи пътнотранспортни произшествия и повреди на машини, но и обикновени нещастни случаи. В резултат на потресаващия брой фатални инциденти всяка година, осигуряването на безопасност на труда и здравословни условия на работното място се превърнаха в едно от водещите предизвикателства за всяка голяма компания. Хора във всяка точка на света страдат от опасни и нездравословни условия на труда, а освобождаването на работното място от опасности, които могат да бъдат избегнати, е един от най-директните начини за подобряване на производителността и морала на компанията. Следователно задачата на работодателите трябва да бъде да развиват устойчиви решения, които ще помогнат да се избегнат в дългосрочен план трудови злополуки, професионални заболявания и свързани с работата заплахи за здравето.

Предпазна мярка, която става все по-популярна сред различните корпорации, е създаването на отдел в рамките на компанията за насоки и разпоредби за здраве и безопасност и развиването на програма за обучение на тема корпоративно здраве и безопасност. Очевидно е, че определени компании, като например тези в сферата на енергетиката и строителството, по традиция винаги са били много по-активни при съставянето на програми за обучение на служители, но наскоро и други сектори започнаха да откриват стойността на това да се увеличава безопасността и да се намалява вероятността от прекъсвания на производствената дейност и от наранявания на работното място.

EVS Translations е фирма за преводи, която предлага специализирани езикови услуги за фирми с глобално присъствие. Ние поставяме фокус върху преводи на инструкции за безопасност на труда, ръководства за здраве и безопасност, брошури и материали за обучение. Каним ви да се срещнете с нас на 20-ия Световен конгрес по здраве и безопасност във Франкфурт, Германия през август или да се свържете с нас, за да получите повече информация за това как можем да ви помогнем да се възползвате в пълна степен от вашите програми за здраве и безопасност.