30.03.2017

8-ма годишна среща на AmCham Германия Ден на бизнеса: равносметката

8-ма годишна среща на AmCham Германия Ден на бизнеса: равносметката
8-ма годишна среща на AmCham Германия Ден на бизнеса: равносметката

На 16 март 2017 г., четвъртък, Елизабет Бейли и Сара Маркс-Бут – мениджъри „Бизнес развитие“ в EVS Translations САЩ, посетиха 8-мото годишно издание на Ден на бизнеса, организирано от AmCham Германия в Porsche Experience Center близо до летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта.

Тазгодишното издание под наслов „Триъгълник на иновациите: САЩ – ГЕРМАНИЯ – ИЗРАЕЛ“ включваше лекции върху иновациите от водещи експерти в трите страни, последвани от групови дискусии по теми като „Кибер сигурността в предприятията“ и „Текущи тенденции и предизвикателства за предприемачите в автомобилната индустрия“, подчертаващи възможностите за сътрудничество от гледна точка на иновациите.

За да се отговори на предизвикателството да се откриват и задържат талантливи кадри, бяха представени презентации от американско-немската стажантска програма Bridgehouse Law, основана през 2009 г., чийто фокус е провеждане на стажантски програми за американски студенти в немски компании в различни области на икономиката.

Както се вижда от района, където бе проведена конференцията, хлъзгавата тестова писта на Порше, заедно с летищните дейности бяха източник на забавление по време на изказванията на компаниите и груповите дискусии. Някои от представителите на немския бизнес се възползваха максимално от престоя си в Атланта, като се записаха за тестово шофиране на автомобили Порше.

По време на събитието Елизабет и Сара останаха приятно изненадани от срещата със собственика на офис сградата на EVS Translations САЩ в Атланта г-н Бауърс, който се погрижи чашите и чиниите да не остават празни по време на вечерята. Вечерята се състоя в помещението на Галерията за наследство, покрай изображения на оригинални класически автомобили Порше. Елизабет се запозна с главния изпълнителен директор на UPS Germany, както и с местен клиент от Немско-американския търговски център, както и с други професионалисти.

Денят приключи с речи, произнесени от американски стажанти от американско-немската стажантска програма, които представиха чудесна перспектива за немско-американските бизнес и културни отношения.

Като водеща международна преводаческа компания с офиси в Германия и САЩ EVS Translations подпомага и улеснява обмяната на нови идеи и най-добри практики между двете страни.