20.06.2016

Широк отзвук в EVS Translations за регистрация в банка за донори на костен мозък

Германската банка за донори на костен мозък (DKMS)
EVS Translations призова своите служители в Германия да се регистрират в Германската банка за донори на костен мозък (DKMS)

Левкемия – всяка година около 10 000 човека се разболяват от тази болест (източник: Германска асоциация за борба с рака). Болестта, която представлява рак на кръвта, е за съжаление трудно лечима. Шансът за излекуване зависи от намирането на подходящ донор на костен мозък, т.нар. „генетичен близнак“.

Служителите на EVS Translations научиха шокиращата новина за болестта на наш колега. Неговият целенасочен подход на общуване не позволи немислимата тема да бъде табу. Несъмнено компанията можеше да изрази на първо място съпричастност към нашия колега, като му изпрати картичка и кутия с любимите му сладки.

Но EVS Translations искаше да направи повече: компанията призова своите служители в Германия да се регистрират в Германската банка за донори на костен мозък (DKMS). В организацията, основана през 1991 г., към този момент са регистрирани над 5 милиона души от цял свят и с всеки ден броят им се увеличава. Регистрацията не отнема много време, нито пък е болезнена: просто чрез едно вземане на секрет от лигавицата на бузите могат да се положат основите за евентуално спасяване на човешки живот! Регистрацията е безплатна, но DKMS моли за дарение, което EVS Translations с удоволствие ще направи от името на всеки свой служител.

Отзвукът беше удивителен. Наред с факта, че вече 20 % от служителите са регистрирани в банката, много от тях веднага дадоха положителна обратна връзка и ще се регистрират като донори. От EVS Translations сме благодарни, че посредством акцията „Заедно срещу рака на кръвта“ може да изразим както готовността за подпомагане от страна на мениджмънта на фирмата, така и силната привързаност в колектива.