24.04.2014

Голфът в България – аристократичен и обичан

В България историята на голфа е неизменно свързана с част от проектите за превод на EVS Translations. От откриването на първото игрище за голф в село Равно поле и превод на документи и разрешителни до предоставянето на българската публика на материали, свързани с най-новите тенденции в голф оборудването и наръчници за голф играчи, нашите заклети преводачи са спомогнали част от традицията на този спорт да достигне и до вас. Нашите екипи предоставиха професионални преводи на различни видове правилници, разпоредби за безопасност – както за начинаещи, така и за професионални играчи на голф, както и описания и спецификации на продукти и съоръжения, свързани с голфа.

След 12 години на очакване и провеждане на различни спортни инициативи с чуждестранно участие днес с радост можем да обявим, че България е интересна дестинация за голф туризъм благодарение на специфичните формати на местните голф игрища и често предизвикателния им терен. От столицата, през планинските курорти чак до крайбрежието на Черно море професионалните голф играчи и всички любители на спорта могат да се насладят на природата, докато проследяват пътя на поредния си удар със стика за голф.

Ето какво се случва със стика и топката у нас. През 2001 г. е създадена Българската голф асоциация и е приета за член на Европейската голф асоциация, а две години по-късно е открит първият голф и спа комплекс на територията на страната – „Св. София“, като за целта EVS Translations изготви цялостен превод на необходимата документация, технически описания и заверки. Комплексът се намира само на половин час път от София и разполага с Голф академия, където всеки би се изкушил да изпробва било то и аматьорските си умения за начален суинг или бек суинг на драйвинг рейндж или тренажор.

Ако вече сте се запознали с основните техники на аристократичния и изискващ не малко концентрация спорт, можете смело да стъпите на голф игрището с 18 дупки на Голф клуб „Правец“ или Голф клуб „Ер София” в Ихтиман и да повторите някой от ударите на Тайгър Уудс. Не забравяйте само своя екип за голф и ясни инструкции на български език за усъвършенстване на триковете в играта!

Пример за друго луксозно голф игрище, където можете да се докоснете както до голф терен с шампионатна история, така и до морския бряг, е „Тракийски скали“, разположено на юг между Каварна и Балчик и проектирано от легендарния дизайнер Гари Плеър. Теренът му се отличава с предизвикателства като грийн във формата на пощенска марка, към който на 40 м се спуска дупка с дължина 211 м и пар 3. През 2013 г. комплексът беше домакин на Световния Volvo мач плей шампионат, който представлява най-големият турнир по голф в историята на България.

При този богат избор на съоръжения за игра на голф в България остава само да тренирате и да сте постоянни, за да можете да повторите думите на легендарния голфър Ian Woosman, който споделя, че неговият суинг е безпогрешен. Той е доказал и своя талант за изготвяне на дизайн на голф игрища чрез проекта си за Голф клуб „Лайтхаус” и неговите чипинг грийн, пътинг грийн, бункери и 12 км пътека за голф бъгита.

Както страната ни се гордее със своите до момента 7 голф игрища с международно признат дизайн, EVS Translations се радва да ви предложи всички професионални услуги на своите 7 офиса по света. Сертифицираните ни преводачески и езикови услуги обхващат всички сфери на бизнес комуникацията, индустрията и търговията от и на 50 езика. Едно посещение на някой от голф и спа комплексите е идеалният начин да общувате в неформална среда с вашите чуждестранни бизнес партньори, а преводачите на EVS Translations ще бъдат до вас, за да постигнете целта!